Băile Herculane, mai mult decât apă! Un nou pas în redresarea staţiunii cărăşene

Campania pentru redresarea stațiunii atât economic, cât și ca imagine națională și internațională, lansată de operatorii de turism din Băile Herculane împreună cu administraţia locală a oraşului de pe Valea Cernei, continuă săptămâna aceasta cu un nou eveniment de anvergură.

Temperatura creşte la Băile Herculane, dar nu din cauza vremii, ci a pregătirilor intense pentru primirea oaspeţilor care participă la o nouă etapă a proiectului menit să reînvie staţiunea. Asociația Pro Turism Herculane în parteneriat cu Primăria Băile Herculane organizează în perioada 24 octombrie – 26 octombrie 2014, la Hotel Afrodita din Herculane, Conferința Națională „Băile Herculane, mai mult decât apă”. Evenimentul își propune să atragă atenția asupra tuturor calităților pe care zona le are de oferit, în același timp aducând față în față autoritățile publice centrale și locale, investitori, hotelieri și operatori de turism pentru identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei, precum și a problemelor întâmpinate de factorii implicați în această dezvoltare. Prima conferință a campaniei civice a fost „Întoarcerea la apă! Prevenţia, bază pentru sănătate” şi a reunit în staţiunea cărăşeană, în luna aprilie a acestui an, medici specialiști, autorităţi publice, scriitori, investitori şi operatori de turism având ca punct central valorificarea zonei cu ajutorul apelor cu proprietăți unice ce au pus stațiunea pe harta turistică a Europei.

,,Ne-am angajat prin această serie de evenimente într-un proiect pe termen lung. Știm că schimbările nu se pot produce brusc, însă ele trebuie susținute. Ne-am propus să aducem împreună specialiști și reprezentanți ai entităților implicate în procesul de dezvolatare și în sistem pentru a crea un dialog capabil să genereze soluții pentru Băile Herculane. Am ales numele « Băile Herculane, mai mult decât apă» pentru că exprimă cel mai bine faptul că această zonă a ajuns în timp, prin investiții majore și devotamentul celor implicați, să aibă mai multe de oferit și vrem să facem cunoscut acest lucru. Am inițiat acest proiect cu toată încrederea că putem aduce o schimbare și suntem mulțumiți de evoluţia pe care am înregistrat-o până în acest moment”, a spus Cosmina Răescu, președinte Asociația Pro Turism Herculane.

leader board 728 x 90 px

Organizatorii se pregătesc acum intens pentru crearea unei platforme de comunicare și o avalanşă de schimburi de experienţă între specialiști, investitori, hotelieri, operatori de turism, dar și între aceștia și autoritățile publice centrale și locale.