Băile Herculane are aquapark! Pe hârtie!

casinoherculane by sungarden

Aprobat prin Hotărâre de Guvern cu mai bine de cinci ani în urmă, parcul acvatic din stațiunea de pe Valea Cernei a fost abandonat de toată lumea. Inclusiv de administrația locală!

Ridicarea unui aquapark la Buziaș a redeschis subiectul unei astfel de investiții și la Băile Herculane. Ideea e mai veche, îi aparține fostului primar Nicușor Vasilescu și a fost reluată de unii investitori privați. Deocamdată nu s-a materializat, iar asta se simte în stațiune mai ales în perioada de extrasezon, când, în afara resorturilor de lux, care au adevărate centre SPA de răsfăț și înfrumusețare, bate vântul. 

„Astfel de investiții cum e cea de la Buziaș salvează stațiunile balneare din România! Din primul mandat de primar al orașului Băile Herculane am inițiat un proiect pentru un aquapark, pe Platoul Coronini, care a fost aprobat de guvern și apoi scos la licitație. Urma să demarăm lucrările”, își amintește Vasilescu. 

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Aquapark-ul de pe Platoul Coronini a rămas însă numai pe hârtie, la stadiul de proiect. Dezastruos pentru stațiune în condițiile în care peste tot în jur, în locuri care nu se bucură de faima Băilor Herculane, se ridică astfel de parcuri acvatice pentru distracții. „După întreruperea mandatului meu, actuala administrație a uitat de această investiție și totul a fost abandonat. Si astăzi este în vigoare Hotărârea de Guvern prin care a fost aprobat aquaparkul de la Herculane, așa că este nevoie doar de viziune, ambiție și dorința de a salva stațiunea. Când o să avem un aquapark la Herculane, atunci o să avem o stațiune cu caracter permanent și nu o să mai așteptăm sezonul de vară pentru a putea supraviețui”, a mai comentat Nicușor Vasilescu. 

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/