Băieţii isteţi din Reşiţa şi Caransebeş au ridiculizat NASA!

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, ajutaţi de FBI, au mai încătuşat ieri un tânăr din Reşiţa care şi-a folosit inteligenţa pentru a le goli conturile americanilor.

Într-o ţară în care pilele şi nepotismul bat aproape de fiecare dată inteligenţa, tot mai mulţi tineri isteţi îşi folosesc creierul în scopuri ilicite. În ultimii ani, mai mulţi elevi de liceu sau studenţi din Caraş-Severin, în special din Reşiţa şi Caransebeş, au fost puşi sub acuzare pentru că ar fi sustras din conturile americanilor şi italienilor, prin metode care mai de care mai ingenioase, milioane de dolari. Pentru cei mai mulţi dintre ei totul a pornit dintr-o joacă.

Liuben, Flavius Blăgăilă pe numele său real, a spart unele dintre cele mai securizate servere din lume. A făcut-o doar pentru a câştiga respectul celor mai renumiţi hackeri. Ulterior însă, susţine DIICOT, băiatul isteţ din Caransebeş a pus bazele unui grup infracţional, alături de care a câştigat bani frumoşi extrem de uşor. Prejudiciul de care vorbesc procurorii e de aproximativ 700.000 de euro. Tot în Caransebeş au ajuns sume impresionante şi datorită lui Adrian Capră, Bogdan Cătănescu şi altor câţiva tineri. Aceştia au pus pe jar FBI-ul după ce au spart inclusiv serverele celor de la NASA. Au clonat paginile WEB ale mai multor bănci din Italia, Germania şi Spania şi au golit conturile a zeci, poate sute de clienţi. Dacă în momentul de faţă Blăgăilă şi ceilalţi membri ai grupului coordonat de el vin încă în faţa instanţei, Capră, Cătănescu şi amicii lor au fost deja condamnaţi definitiv la închisoare.

Mascaţii au descins şi la Reşiţa, la stomatologul Laurenţiu Adam şi alţi tineri care au ţepuit pe platformele de comerţ electronic sute de americani. DIICOT-ul a vorbit despre un prejudiciu total de aproximativ 20 de milioane de dolari. Dosarul e în faza apelului, prima intanţă condamnându-i pe liderii grupării infracţionale la câte cinci sau patru ani de puşcărie. În iarna anului trecut, poliţiştii de la Crimă Organizată au ridicat din Caraş-Severin mai multe persoane care au falsificat peste 50.000 de date de cărţi de credit, prejudiciul fiind estimat la 2,5 milioane de dolari. Au făcut păgube în 24 de ţări din întreaga lume! Ieri, mascaţii au avut din nou de lucru în municipiul de pe Bârzava.

 

De data aceasta a fost vizată o grupare specializată în infracțiuni informatice și spălare de bani care avea membri şi la Reşiţa. Au fost efectuate 22 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Gruparea infracțională era coordonată de un bărbat de 37 de ani, din Severin, care în prezent este încarcerat într-un penitenciar din Germania, fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciuni prin sisteme informatice, informează DIICOT.

„Conform probelor administate în dosar, față de membrii grupării infracționale există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna noiembrie 2008, au conceput un program informatic menit să exploateze vulnerabilitățile informatice existente în sistemele POS amplasate în localuri și restaurante, iar prin acest mijloc să capteze toate datele cărților de credit ale persoanelor ce foloseau efectuarea plăților în acest mod. Aceste date obținute fraudulos erau puse la vânzare online persoanelor interesate din întreaga lume (S.U.A., Rusia, Pakistan, Serbia)”, au precizat procurorii DIICOT. Prin intermediul unui program informatic de tip keylogger, au reușit să compromită aproximativ 6.600 de carduri bancare ale clienților care au efectuat plăți la POS-urile mai multor companii.
 „În urma solicitărilor efectuate de autoritățile americane către cele 160 de bănci emitente ale cardurilor compromise, s-a stabilit că valoarea totală a prejudiciului este de 147.546,92 dolari”, mai precizează DIICOT. În urma valului de sesizări, pe fir a intrat FBI-ul, care având deja atâtea experienţe cu băieţii isteţi din România a cerut sprijinul autorităţilor române. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, şi aceştia riscă ani grei de puşcărie.

foto: beliefnet.com

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/