HC Caraş-Severin s-a desfiinţat oficial!

Echipa de handbal a judeţului e deja istorie. Jucătorii şi antrenorul sunt liberi să plece la alte formaţii, în timp ce Darian Ciobanu se va ocupa de dizolvarea clubului sportiv.

UPDATE, ora 16.00

Aleşii judeţeni au fost de acord cu desfiinţarea echipei de handbal şi nici măcar n-au mai dezbătut problema în plen, trecând direct la vot. Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean, nu a făcut nici el comentarii suplimentare. „În acest sens, colegii mei care se ocupă de gestionarea economică a echipei de handbal vor da o declaraţie zilele viitoare”, a spus şeful administraţiei judeţene. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre prin care s-a aprobat desfiinţarea echipei de handbal, preşedintele Consiliului Judeţean a arătat foarte clar de ce nu se mai putea continua: „La data de 12.06.2014, CS Caraş-Severin înregistrează datorii cu bonificaţiile datorate sportivilor: aprilie: 159.857 lei, mai: 160.586 lei, iunie: 109.000 lei, cheltuieli cu masa sportivilor: 146.601 lei, furnizori: 193.895 lei, deconturi cf. contracte sportivi: 9.384 lei şi deconturi din împrumut: 20.936 lei, însumând un total general de 800.259 lei. Cu acest pasiv, la care se adaugă starea de fapt conform căreia din lotul de jucători au rămas numai şase jucători aflaţi sub contract, din care doi s-au retras, lotul necesar pentru începerea campionatului fiind de 18-20 de jucători, ceea ce înseamnă contractarea cu minim 12-14-16 jucători noi, echipament, meciuri de pregătire şi/sau cantonament, deplasări, medicamentaţie şi masa sportivilor, chirii, taxe FRH, etc., ceea ce ar însemna un efort financiar al Consiliului Judeţean Caraş-Severin cifrat la aproximativ 1 milion de lei în luna iunie şi lunar alocat un buget de minim 250 mii lei, fonduri de care în prezent Consiliul Judeţean nu dispune”.

Gina Pavel, directorul general al Direcţiei General Financiar-Administrativă din cadrul Consiliului Judeţean, a întocmit un raport de specialitate după ce a analizat situaţia financiară a clubului, prin care a întărit justificarea desfiinţării echipei. S-a concluzinat că e nevoie de 250.000 de lei pe lună, în condiţiile în care „bugetul propriu al judeţului nu dispune de resurse financiare suficiente pentru a asigura contribuţia necesară funcţionării corespunzătoare a acestei asociaţii”.

Astăzi, ora 13.00

Consilierii judeţeni l-au mandatat astăzi pe Darian Ciobanu, reprezentantul administraţiei judeţene în Adunarea Generală a Asociaţilor Clubului Sportiv Caraş-Severin, „în vederea demarării şi asigurării îndeplinirii procedurilor legale privind dizolvarea şi/sau lichidarea asociaţiei”. Ciobanu va convoca mai întâi AGA în şedinţa de dizolvare, după care va fi adoptată hotărârea de dizolvare. Ulterior va fi numit un lichidator, ceea ce coincide cu finele mandatului Consiliului Director.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro.  Revenim cu amănunte!