„Baia de Arhitectură” readuce la viață promenada pe care se plimba Împărăteasa Sissi prin ideile unor studenți din București

A doua ediție a școlii de vară „Baia de Arhitectură”, organizată de Asociația Herculane Project, a început luni. Scopul este, pe lângă practica oferită studenților, de a contribui la îmbunătățirea calității vieții și spațiului urbanistic din Băile Herculane.

Promenada pe care se plimba Împărăteasa Sissi când venea în Băile Herculane a dispărut, singurele care mai poartă urma istoriei sunt cădițele cu apă sulfuroasă care te invită la baie. Spațiul nu e amenajat, coborârea este grea, iar locurile de stat și relaxare lipsesc cu desăvârșire.

Tinerilor de la Herculane Project le-a venit astfel ideea realizării unui concurs care are ca temă realizarea unui plan pentru reabilitarea acestui loc. Câștigătorii, doi studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, beneficiază de un loc gratuit, de prezentarea proiectului lor pe site-ul asociației, dar și de ajutor și resurse în ceea ce privește implementarea conceptului lor. Locurile II și III, pe care se clasează două echipe de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, primesc diplome de merit și se bucură și ei de prezentarea ideilor lor pe site.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Juriul a fost alcătuit din profesori de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara și de reprezentantul Primăriei Băile Herculane, primarul Cristian Miclău, iar atelierul din cadrul școlii de vară va fi coordonat de ing. Marius Moga, dar și de alți invitați surpriză. Ediția a doua a „Băii de Arhitectură” este co-finanțată de Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul de Arhitectură și de Fundația Prințul de Wales România. Printre parteneri se numără Primăria Băile Herculane, Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin și Internațional Partner Büro.

Soluția ce urmează a fi implementată în perioada 8-17 iulie, în cadrul școlii de vară, va fi adaptată bugetului, dar și timpului alocat construirii.

banner 970 x 250