BACALAUREAT. S-au afișat rezultatele! Cinci note de 10 în Timiș și Caraș-Severin

rezultate la simularea la bac in timis

Emoții mari pentru elevii din Timiș și Caraș-Severin. S-au afișat rezultatele Bacalaureatului! Peste 5.000 de tineri din cele două județe au susținut, în acest an, examenul maturității.

Dintr-un număr de 4.000 de elevi din Timiș înscriși la Bacalaureat, 3.908 au susținut examenul maturității. Dintre aceștia, doar 2.526 de tineri au promovat, restul de 1.379 fiind respinși. Un număr de 593 au obținut notele de trecere (6-6,99), în timp ce 1.933 au luat peste nota 7.

Trei elevi din Timiș au obținut nota 10 curat. Este vorba de două absolvente din Timișoara, Oana Lepa (Colegiul Național „C.D Loga”) și Adriana Zahariuc (Colegiul Național Pedagocic „Carmen Sylva”) și un absolvent din Lugoj, Darian Vodă (Colegiul Teortic „Iulia Hașdeu”).

Rata de promovare în județul Timiș, din acest an, este de 64,64%, cu aproximativ 2,3 procente mai puțin față de anul trecut, când procentul a fost de 66,96%.

Dintre cele 56 de unități de învățământ din Timiș, Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara a avut o rată de promovare de 100%, adică toți elevi au participat la Bacalaureat și au promovat examenul. La polul opus, Liceul Teoretic „Petre Mitroi” din Biled nu a avut niciun elev care a reușit să treacă examenul maturității, rata de promovare fiind de 0%. Din cei opt candidați înscriși, s-a prezentat doar unul la examen, care nu a obținut note de trecere.

În Caraș-Severin, 1.706 elevi au susținut Bacalaureatul, dintr-un total de 1.853 de tineri înscriși la examen. Dintre aceștia, doar 1.056 pot să se declare cu adevărat absolvenți, restul de 649 au fost respinși. Un număr de 276 de elevi au obținut nota de trecere (6-6,99), în timp ce 780 au luat peste nota 7.

Două eleve din Caraș au obținut nota maximă, 10 curat. Este vorba de Sorina Dumitru din Caransebeș (Colegiul Național „Traian Doda”) și Teodora Potocean din Reșita (Colegiul Național „Traian Lalescu”).

Rata de promovare în județul Caraș-Severin în anul curent este de 61,90%.

Elevii ar fi trebuit să obțină la fiecare disciplină cel puțin nota 5, iar media finală pentru promovarea examenului să fi fost minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele parțiale au fost afişate atât în centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. Tot astăzi, elevii pot depune contestații, până la ora 16.00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice sâmbătă, 13 iulie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/