Adjuncții șefului IPJ Timiș și șeful Poliției Recaș, cercetați după ce colegul lor a fost ucis de interlopul Lepa!

explo 1000x200

A fost declanșată cercetarea prealabilă față de nouă colegi ai polițistului Cristian Amariei, mort în misiune, în timp ce oamenii legii încercau să prindă un interlop urmărit international!

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, prima fază a verificărilor dispuse de conducerea IGPR, la nivelul IPJ Timiș, după moartea polițistului Cristian Amariei s-a finalizat și a fost declanșată cercetarea prealabilă față de nouă colegi ai săi, între care adjuncții șefului IPJ Timiș pe linie de ordine publică și poliție judiciară și șeful Poliției Orașului Recaș.

De asemenea, s-a dispus cercetarea prealabilă față de șeful Serviciului Investigații Criminale; față de șeful Servicului de Logistică, față de agentul din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, care avea în lucru dosarul urmăritului, față de adjunctul șefului I.P.J. Timiș pe linie de poliție judiciară, față de șeful Serviciului de Ordine Publică și față cei doi agenți din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri.

Verificările au arătat că polițistul Cristian Amariei nu avea vestă antiglonț, iar pentru efectuarea misiunii a utilizat un pistol Carpați cal. 7,65 mm, fabricat în anul 1994. De asemenea, colegul său, de la Poliția Orașului Recaș, avea asupra sa un pistol de aceeași marcă. Ambii polițiști aveau câte două încărcătoare a câte 6 cartușe fiecare.

De asemenea, verificările comisiei mai evidențiază faptul că, la nivelul I.P.J Timiș, majoritatea vestelor antiglonț fuseseră distribuite la structurile operative, dar 14 s-au repartizat cu ocazia misiunii de prindere a criminalului, acestea aflându-se, până la acel moment, în depozitul inspectoratului. Practic, în 2 iunie, Serviciul de Investigații Criminale avea în dotare 10 veste antiglonț, dintre care două erau repartizate la Compartimentul urmăriri.

Cu toate că, la momentul debutului misiunii, vestele antiglonț nu erau utilizate de alți colegi, fiind disponibile, cei doi agenți de poliție care s-au deplasat în localitatea Recaș nu le-au preluat pentru a le avea asupra lor și a le utiliza.

Din verificări a rezultat și faptul că Serviciului de Investigații Criminale Timiș i-au fost repartizate, până la 2 iunie 15 maiouri antiglonț și antiînjunghiere. Anterior eveniment, agentul care a plecat în misiune înarmat avea în dotare un astfel de maiou, dar nu l-a luat când a plecat la acțiune.

banner 970 x 250