La mai bine de câteva luni de la inaugurarea oficială a bacului pe Dunăre, vestea despre noua cale de acces între România și Serbia a fost răspândită nu doar în toate regiunile țării, ci inclusiv la nivel internațional.
Materializarea proiectului transfrontalier la care au pus umărul: Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Moldova Nouă, Primăria Golubac, administrația publică locală Veliko Gradiste a reprezentat primul pas făcut care a deschis poarta spre dezvoltare, atât din punct de vedere turistic, cât și din punct de vedere economic, orașului Moldova Nouă, zonei Clisurii Dunării, județului Caraș-Severin etc. , iar eforturile depuse pentru ca tot mai multă lume să acceadă la frumusețile, obiectivele turistice, obiceiurile și tradițiile de pe malul românesc al Dunării au început să dea roade.
Primul pas făcut pentru promovarea bacului de la Moldova Nouă a fost participarea reprezentanților administrației publice locale de la malul Dunării la cea de-a 42-a ediție a Târgului Internațional de Turism de la Belgrad (20-23 februarie, sub sloganul „Put pod noge”), alături de alți aproximativ 900 de expozanți din peste 40 de țări. În fața celorlalți participanți la acțiune, delegația din Moldova Nouă a militat, prin intermediul filmulețelor (Ferry Baziaș 4), a pliantelor (obiective turistice din Clisura Dunării), prin intermediul portului popular, dar și prin specialitățile zonei de Clisură să convingă publicul despre faptul că malul românesc al Dunării este o zonă care nu trebuie ratată, o zonă a cărei poveste merită împărtășită și altora: iubitorilor de natură, de frumos etc.
„Dacă, acum trei ani, nu existam din punct vedere al turismului, acum, dezvoltarea turismului în Clisura Dunării începe să devină o certitudine. A fost o experiență și o lecție pentru noi să fim prezenți la acest eveniment și am revenit acasă plini de energie și puși pe treabă în a creiona viziunea strategică pentru următorii zece ani”, a subliniat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, pe pagina sa de socializare, imediat după participarea la târgul de turism belgrădean.
Săptămâna trecută, vineri, 28 februarie, despre bacul de la Moldova Nouă s-a auzit și la Târgul de Turism „Vacanța 2020”. Standul celor de la malul Dunării se pare că a captat, asemeni unui magnet, interesul participanților la eveniment din toată țara, pe lângă vestea deschiderii punctului vamal de trecere a frontierei cu Serbia, aici, fiind promovate și bunătățile tradiționale ale zonei de Clisură: răchia și dulceața de smochine din localitatea Svinița etc.
„În trecut, țărmul românesc a fost legat de cel sârbesc printr-un lanț la dorința Mariei Tereza de a avea o conexiune între Cetatea Ladislau și Castelul Golubac și, iată, acum, prin deschiderea punctului de trecere a frontierei cu Serbia, prin Ferry Baziaș 4, avem din nou conexiune între cele doua țărmuri”, a ținut să puncteze administratorul S.C. Eoliana Caraș SRL, Alina Bărbulescu, după participarea la târgul de turism din capitala Banatului.
Moș Crăciun alb-violet a fost, sâmbătă, la bordul vaportului Pelican. A adus bucurie pentru 50 de copii care au avut ocazia să se plimbe pe Canalul Bega. Micuții din...
Victimele Revoluției din Decembrie 1989, comemorate la Reșița
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281