Un fost șerif din Florida vinde Clisura Dunării. Aventură extremă la 600 m altitudine

Clisura Dunării a scos artileria grea la înaintare. Cererea a capitulat în fața ofertei de nerefuzat, zarurile au fost aruncate, iar jocul a început.

Paradisul de pe fluviu, umbrit de ani buni de indiferență și aflat în conul de umbră al celor cu putere de decizie, este acum scos la vânzare. Se vinde tot: de la pensiuni la cascade, trasee montane, plimbări cu barca, drumeții pe bicicletă, până la excursiile off-road. Cine sunt vânzătorii? Nu administrația locală, așa cum s-ar aștepta mulți, ci Asociația Iron Gates Adventures, organizație creată de Cosmin și partenerii acestuia iubitori ai naturii și oameni de business, cu viziune, care împreună au regândit întreaga strategie de dezvoltare a turismului pe Clisura Dunării.

Din luna octombrie a anului trecut, de când pensiunea Tarabostes (fosta Happy Fish) situată la intrare în comuna Corononi a renăscut, planurile futuristice pentru unii, dar cât se poate de necesare și de strategice, bine puse la punct de cei doi și partenerii acestora, încep să prindă viață.

Ce se vinde?

Se vinde dorința de renaștere a frumuseților uitate de pe Clisura Dunării, dorința de aventură, interesul crescut pentru noi investitori, se caută și alte parteneriate și evident o mai bună implicare a autorităților locale în dezvoltarea zonei.

„Totul a plecat de fapt de la un vis al meu de când eram în Statele Unite, pe vremea când eram șerif, atunci când mă întorc în țară să pun la punct un proiect de promovare a Banatului, pentru că fiind acolo, mi s-a făcut dor de locurile natale și când am început să caut pe internet imagini sau materiale media, vorbim de acum 15 ani, nu am găsit deloc. Fiind oarecum implicat în mass-media din SUA m-am gândit că mă voi întoarce și voi crea un proiect prin care să promovăm fantasticul Banat. Proiectul a fost derulat de noi, de mine și de soția mea, în mod privat și am ajuns la punctul în care am vrut să îi dăm și o față fizică, adică să fie concretizat, nu doar virtual. Așadar, ne-am mutat pe Clisura Dunării, ne-am luat o pensiune și în procesul acesta am încercat să aducem plus valoare serviciilor de turism care sunt oferite pe Clisură, mai ales în partea de Caraș-Severin, înființând și Asociația Iron Gates Adventures.”, a povestit Cosmin Tănasa.

Off-Road Adventures în Clisura Dunării

Off-Road Adventures în Clisura Dunării este proiectul care, așa cum afirmă organizatorii, va fi deschizătorul de drumuri, de minți, de prietenii și alte parteneriate. Sfârșitul săptămânii trecute a fost testul de foc, de putere și de rezistență atât pentru asociație, cât și pentru cei care au ales să participe la prima excursie de off-road organizată pe Clisură. Rezultatul: două zile spectaculoase în natură, în Jeep-uri sau pe ATV-uri, totul a fost la superlativ. Off-roaderi profesioniști de top din Timișoara, în frunte cu campionul Mao (Adrian Marcovici), au sosit în mod special pentru o sesiune de andrenalină și spectacol vizual total pe fabuloasa Clisură din Caraș-Severin.

„Ceea ce am făcut noi este, să zicem așa, prima excursie pilot. În premieră au fost prezentate, cu ajutorul lui Ion Cârpian, șeful Ocolului Silvic Moldova Nouă, obiectivele Izvorul Mânzului și Podul Domnului, traseul de la Cabana Berzovița a Ocolului Silvic, un traseu spectaculos prin pădure până la Cantonul și Parcul Dendrologic Zăvoi, cascadele Modăvița, Bordânc, la cetatea numită Sfântul Ladislau și până în punctul mai puțin cunoscut de turiști, adică pe Culmea Varadului, care se află la o altitudine de probabil 600 m deasupra Dunării. Am dorit să le oferim turiștilor un pachet prin care ei se pot bucura de minunile pe care le avem, să punem în valoare tipul acesta de excursii în natură, care nu trebuie să fie neapărat însoțită de o gamă variată de servicii de cinci stele, ci unul mai tradițional, mai rudimentar. Oamenii au fost impresionați, iar trăirile, senzațiile de adrenalină, bucuria lor este tot pentru mine. Știu că acesta este doar începutul unei frumoase călătorii.”, a mai declarat Cosmin.

Excursiile care urmează să fie organizate la două săptămâni vor fi axate pe grupuri mici de trei-patru persoane, care împreună doresc să vadă o anumită porțiune din Clisura Dunării. Pentru că zona este amplă a fost defalcată în câteva trasee pe specificul a ceea ce dorește turistul și pe capacitatea fizică a acestuia de a se deplasa. Pentru participarea la excursia off-road, prețul începe de la 50 de euro/persoană, iar informațiile suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0758 111 888 și 0724 969 172 sau la adresa de e-mail contact@irongatesadventures.com.