UPDATE: Subiectele au fost distribuite! Mihai Eminescu la BAC!

Subiectele pentru proba scrisă la Limba și Literatura Română au ajuns pe băncile elevilor din cele 11 centre de examinare cărășene.

UPDATE 11: 24:

La ultimul subiect, și cel mai important, de la proba scrisă pentru Limba și Literatura Română, elevii au avut de făcut un eseu în care să comenteze lumea din creațiile lui Eminescu. Mihai Eminescu este din nou subiect de Bacalaureat. Conform ultimelor informații, elevii au avut de construit un eseu în care să dezbată lumea din opera lui Mihai Eminescu. Întrebările de la primul punct au fost construite pe opera lui Mateiu Caragiale, iar la textul argumentativ de la punctul doi elevii trebuia să-și dea cu părerea pe baza unui fragment din opera lui Lucian Blaga.

 

În momentul de față, 2862 elevi cărășeni susțin prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului. Subiectele au fost distribuite: „Nu au existat probleme sau evenimente neprevăzute la răspândirea subiectelor de examen în centrele de examinare”, a declarat vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat, Ion Chiosa. Elevii vor avea la dispoziție trei ore ca să completeze toate punctele din subiect.

Nici măcar la nivelul inspectoratului școlar nu se știe ce anume a picat anul acesta la proba scrisă de Limba Română, subiectele se vor afla în momentul în care primul elev va ieși din sala de examen. Centrele de examinare sunt supravegheate atât de camere video cât și de autoritățile locale care nu dau voie nimănui să intre în unitățile de învățământ.

Cu toate acestea, ca în fiecare an, părinții elevilor au venit să își susțină copii, astfel stau în fața școlilor și așteaptă să iasă cineva cu noutăți: „Aștept aici până iese, i-am încurajat pe toți când au intrat, le-am zis că o să știe la examen și o să le pice cel mai ușor subiect. Ce să facem, îi încurajăm și noi cum putem”, spune o mămică.

N-am venit de la început aici, am trecut doar să văd dacă s-a mai aflat ceva. Nu am de când să aștept aici până ies că oricum nu pot să o ajut cu nimic de aici, acuma depinde numai de ea”, povestește mămica unei eleve.

Rămâneți cu Express de Banat, revenim cu amănunte!