BACALAUREAT Timiș și Caraș-Severin. A crescut numărul de promovați după contestații cu cel puțin două procente

Conform rapoartelor transmise de inspectoratele școlare județene, după contestațiile făcute la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, media de promovare a crescut cu cel puțin două puncte la nivelul ambelor județe. Rapoartele se referă atât la promoțiile curente, cât și la cele anterioare, iar rezultatele finale au fost publicate duminică, 5 iulie, anonimizat. 

În Timiș, 65 de candidați au reușit, în urma contestațiilor, să ia notă de trecere, iar raportul de promovare pentru județ este acum de 62,4%. Mediile de 10 s-au păstrat la fel ca în cazul rezultatelor inițiale, iar cele mai multe note sunt cuprinse între 6 și 7, după contestații.

În Caraș-Severin, procentul de promovare a crescut la 61,12%. 1.209 candidați au obținut notă de trecere, față de 1.170 de candidați reușiți inițial. În acest caz, a fost actualizată o medie de 10 în cazul unui elev de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, instituție care a înregistrat procentul de promovare cel mai ridicat din județ, de 99,12%. Pe locul 2 se află Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș, cu promovare de 90,43% și pe locul 3 Colegiul Teoretic Bilingv Româno-Croat Crarașova, cu promovare 85,71%. Cel mai scăzut nivel de promovare este la Liceul Teoretic „Mihai Novac” Oravița. Doar 10,34% din candidați au promovat examenul de Bacalaureat.

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT. Cum s-au prezentat județele Timiș și Caraș-Severin, promovabilitatea la nivelul fiecărui județ înante de contestații. 

upt 1000x100