BACALAUREAT Timiș și Caraș-Severin. A crescut numărul de promovați după contestații cu cel puțin două procente

Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Conform rapoartelor transmise de inspectoratele școlare județene, după contestațiile făcute la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, media de promovare a crescut cu cel puțin două puncte la nivelul ambelor județe. Rapoartele se referă atât la promoțiile curente, cât și la cele anterioare, iar rezultatele finale au fost publicate duminică, 5 iulie, anonimizat. 

În Timiș, 65 de candidați au reușit, în urma contestațiilor, să ia notă de trecere, iar raportul de promovare pentru județ este acum de 62,4%. Mediile de 10 s-au păstrat la fel ca în cazul rezultatelor inițiale, iar cele mai multe note sunt cuprinse între 6 și 7, după contestații.

În Caraș-Severin, procentul de promovare a crescut la 61,12%. 1.209 candidați au obținut notă de trecere, față de 1.170 de candidați reușiți inițial. În acest caz, a fost actualizată o medie de 10 în cazul unui elev de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, instituție care a înregistrat procentul de promovare cel mai ridicat din județ, de 99,12%. Pe locul 2 se află Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș, cu promovare de 90,43% și pe locul 3 Colegiul Teoretic Bilingv Româno-Croat Crarașova, cu promovare 85,71%. Cel mai scăzut nivel de promovare este la Liceul Teoretic „Mihai Novac” Oravița. Doar 10,34% din candidați au promovat examenul de Bacalaureat.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT. Cum s-au prezentat județele Timiș și Caraș-Severin, promovabilitatea la nivelul fiecărui județ înante de contestații. 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/