Bacalaureat legal în această toamnă! Profesorii corupți au fost scoși de pe listele comisiilor!

Tragerea la sorţi pentru comisiile bacului din toamnă a avut loc astăzi. În Caraş-Severin vor fi trei centre de examen şi un Centru Zonal de corectare. Lucrările candidaţilor din Caraş-Severin vor fi corectate în alt judeţ.

În această dimineaţă, la ISJ Caraş-Severin a avut loc tragerea la sorţi pentru comisiile care se vor ocupa de organizarea examenului de bacalaureat, sesiunea august 2016. Dacă în sesiunile trecute mai mulţi profesori aflaţi în dosarul corupţiei la bacul din 2011 se aflau printre corectori, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, în această sesiune ei nu au mai figurat printre profesorii traşi la sorţi, astfel că desfăşurarea examenului de bacalaureat se va putea face în condiţii ridicate de integritate.

Tragerea la sorţi a fost supervizată de inspectorul şcolar general adjunct Mircea Meilă, de inspectorul şcolar Ioan Moatăr, dar şi de presă.

Preşedintele comisiei de bacalaureat din anul 2011, profesorul Florin Fărcăşescu şi profesoara Mirela Milotin au fost trimişi în judecată pentru fapte asimilate celor de corupţie după ce DGA Caraş-Severin a realizat un amplu raport cu privire la modul de desfăşurare a examenului şi la unele semne făcute pe lucrări. Alte două profesoare sunt cercetate pentru mărturie mincinoasă, iar mai mulţi profesori au primit amendă administrativă pentru faptele din 2011. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Reşiţa şi acum.

CITEȘTE ȘI:

Bacul din 2011 face noi victime. Două profesoare „au picat” testul sincerității în declarațiile din dosar