Bac 2024! Majoritatea elevilor din Timiș, ași la proba orală la Română

rezultate la bac in timis
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Majoritatea absolvenților de liceu din județul Timiș care au participat la proba orală la Limba Română de la bac au obținut rezultate bune.

S-a finalizat prima probă din cadrul examenului de bacalaureat. Este vorba de proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care s-a desfășurat în perioada 17 – 19 iunie.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, la această probă s-au înscris 3.886 de candidați, dintre care au fost prezenți 3.859. Asta înseamnă că 27 de elevi au absentat. Nu a fost semnalat niciun incident.

În ceea ce privește rezultate obținute de candidații din Timiș, aflăm că 68% au fost declarați „experimentați”, 22% cu „nivel avansat” și doar 10% au un „nivel mediu”.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Probele de evaluare a competențelor continuă: în perioada 19 – 20 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B); 19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale (proba D), iar între 25 – 27 iunie are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională 9proba C).

Probele scrise din sesiunea iunie – iulie încep luni, 1 iulie (Limba şi literatura română). Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri 5 iulie. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/