Avram Iancu, la o nouă performanță: a reușit traversarea Canalului Bristol înot

avram iancu

La capătul multor ore de efort fizic, o nouă performanță notabilă a înregistrat cunoscutul sportiv, care a uimit lumea cu voința lui de a înota în ape reci, fără costum de protecție. De această dată și-a pus ambiția de a traversa un important spațiu acvatic ce unește două țărmuri britanice.

Bibliotecarul sportiv din Petroșani a notat pe contul său de socializare:

„În urmă cu două luni eram în spital, internat prin secția de primire urgențe iar astăzi am trecut înot din Anglia în Țara Galilor traversând Canalul Bristol. Odată cu această performanță sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal care are curenți marini deosebit de puternici. Sunt de asemenea onorat să constat că această traversare a făcut ca în inimile românilor din Țara Galilor și Anglia să rezoneze cu această acțiune românească. Mulțumesc tuturor pentru implicare și mai ales celor aproximativ 50 de români care m-au așteptat la final. Sunt foarte bucuros să constat că printre ei s-a aflat și reprezentantul Ambasadei României in Regatul Unit, Dl Mihai Ioan, Consulul Onorific al României în Țara Galilor, Dna Diana Stroia  și Dna Gabriela Ferguson”.

Imagini din cursă puteți vedea aici.

Acțiunea de astăzi se adaugă altei reușite cu renume: a parcurs distanța înot pe Dunăre, de la izvoare la Marea Neagră, primind prestigioasa distincție „Performance of the Year 2021” la înotul în ape deschise.