O nouă șansă pentru spitale! 80 de milioane de euro pentru ambulatorii

Autoritățile locale din România au o nouă șansă să modernizeze infrastructura sanitară. Ministerul Sănătății anunță că se pot accesa peste 80 de milioane de euro prin PNRR.

Cel puțin 30 de unități de asistență ambulatorie vor putea beneficia de banii din Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectele pot fi depuse din 30 septembrie.

„Cel puțin 30 de ambulatorii/unități medicale publice sau structuri publice care furnizează asistență medicală ambulatorie vor putea fi reabilitate, modernizate, extinse și dotate cu echipamente medicale, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cele mai multe dintre ambulatorii (cel puțin un număr de 20) vor fi situate în regiuni sau municipalități mai puțin dezvoltate în care PIB/capita este mai mic decât 75% din media UE -27 (în conformitate cu definiția UE). Pentru investiția în ambulatoriile de specialitate sunt alocate 80.200.000 de euro”, aflăm de la Ministerul Sănătății.

Valoarea minimă nerambursabilă a finanțării alocată per proiect este de 500.000 euro fără TVA, iar valoarea maximă este de 2,6 milioane de euro fără TVA.