Avocatul Bolosin detonează bomba în PSD!

explo 1000x200

Cunoscutul avocat timișoarean Cosmin Bolosin anunță punerea în libertate a lui Liviu Dragnea, fostul șef PSD care se află acum încarcerat la Rahova!

„Avocatul hoților” a explicat pentru expressdebanat.ro că zilele lui Dragnea în spatele gratiilor sunt puține la număr după ce Curtea Constituțională a găsit ca nelegal constituite completurile de trei magistrați ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, unul dintre acestea condamnându-l în primă instanță pe fostul lider PSD. „Am auzit tot felul de discuții după decizia CCR care spune clar, completurile de trei erau nelegale. Din punctul meu de vedere, chiar dacă deciziile CCR sunt doar pentru viitor, cu siguranță Liviu Dragnea poate formula revizuire, nu însă și contestație în anulare, cum de asemenea s-a tot discutat. Contestația în anulare viza completurile de cinci, nu completurile de trei. Reviziuirea poate fi invocată doar de inculpatul care pe timpul procesului penal a invocat o chestiune de neconstituționalitate, ceea ce, Liviu Dragnea, am înțeles, a făcut. Această decizie a CCR vine acum să confirme că dumnealui a fost judecat de un complet nelegal constituit! Chiar și un judecător din completul de cinci care l-a judecat și condamnat definitiv pe Liviu Dragnea a spus foarte clar că dosarul trebuie să meargă la prima instanță spre rejudecare tocmai pentru acest aspect. Nu poți fi condamnat de o instanță nelegal constituită! Este un motiv clar de revizuire, de care Liviu Dragnea poate să uziteze!”, a afirmat Bolosin.

E doar o chestiune de zile până când avocații lui Dragnea vor putea începe demersurile pentru punerea acestuia în libertate. Se așteaptă doar publicarea deciziei Curții Constituționale în Monitorul Oficial. „E singura soluție pentru Liviu Dragnea prin care se poate dispune anularea deciziei din prezentul dosar, cu consecința punerii în libertate și reluării procesului de la zero. E o chestiune elementară!”, a mai spus avocatul.

Cosmin Bolosin a explicat și motivele pentru care, în opinia sa, Liviu Dragnea a plătit mult prea scump raportat la faptele pe care le-a săvârșit: „Din punctul meu de vedere, decizia CCR nu a fost dată pentru Liviu Dragnea, ci pentru normalitate. Deciziile CCR au carcter obligatoriu și nu trebuie comentante în niciun fel. Am văzut tot felul de deontologi, mai ales de la partidele din opoziție, spunând că decizia a fost dată pentru Liviu Dragnea. Nu este așa. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, conform vechiul Cod Penal. Din  punctul meu de vedere, el a fost condamnat pentru că avea influență politică. Această sentință oricum a fost în opinia mea mult prea grea referitor la faptele deduse judecății și la persoana inculpatului. Să nu uităm că în acest dosar persoane acuzate de abuz în serviciu au fost achitate sau au primit pedepse cu suspendare, iar instigatorul a fost condamnat cu executare!”

Avocatul Bolosin avertizează totodată că Liviu Dragnea, în mod paradoxal, poate avea o viață chiar mai grea, chiar dacă va fi pus în libertate. „În cazul în care i se admite revizuirea, lui i se poate agrava situația și asta pentru că se va lua în calcul contopirea pedepsei de trei ani și șase luni cu pedeapsa de trei ani din primul dosar. Dacă se face conform noului cod contopirea, atunci aplicarea sporului de pedeapsă este obligatorie. Astfel, poate primi în final o pedeapsă chiar mai mare decât cea pe care o execută deja”, a subliniat Cosmin Bolosin.

banner 970 x 250