Avocaţii i-au plâns de milă primarului Bunei

Antonie Bunei, fostul edil-şef al comunei Zăvoi, nu a recunoscut nici la ultimul termen de judecată că i-ar fi cerut şpagă omului de afaceri Romeo Dunca pentru aprobarea unui proiect pe Muntele Mic.

Avocatul fostului primar Bunei mai că nu i-a plâns de milă clientului său în sala de judecată. Pe motiv că are grave probleme de sănătate, mai exact este cardiac, apărătorul a cerut judecătoarei o pedeapsă blândă în cazul în care îl va găsi vinovat. Timp de două ore, avocații inculpaților au încercat să convingă instanţa de nevinovăţia celor opt. Probele DNA se bazează pe denunţul lui Romeo Dunca, a interceptărilor audio, dar şi pe flagrantul în care a fost prinsă o complice a lui Antonie Bunei.

Practic, s-a încheiat cercetarea judecătorească. În cauză a avut loc de asemenea faza de dezbateri și urmează să se delibereze. Președintele a dispus amânarea pronunțării hotărârii pentru data de 15 octombrie. Reamintesc că în această cauză sunt trimiși în judecată un număr de opt inculpați în sarcina cărora s-a reținut de către DNA – Serviciul Teritorial Timișoara săvârșirea unor fapte de corupție prevăzute de Codul Penal sau de Legea 78/2000”, a declarat președintele Tribunalului Caraș Severin, Rustin Ciasc.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Aproape doi ani şi jumătate se împlinesc de la primul termen consumat în procesul lui Antonie Bunei, în care mai au calitatea de inculpaţi şi copiii acestuia. Acuzat că a luat o şpagă de 47.000 de euro de la omul de afaceri timişorean Romeo Dunca, Bunei a stat o vreme în arest preventiv. Acum îşi aşteaptă pedeapsa.

banner 970 x 250