Avertismentul lui Vela pentru Torma! Prejudicii electorale pentru organizațiile PNL și Statut încălcat flagrant!

untitled design set 970x90 px

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a încheiat definitiv subiectul schimbării lui Felix Borcean din funcțiile deținute în partid, atrăgându-i în același timp atenția lui Adrian Torma, liderul liberal de pe Clisura Dunării, că-și riscă pielea dacă mai iese public insuficient documentat!

Torma e singurul edil liberal care a sărit în apărarea lui Felix Borcean, pe care Biroul Politic Județean al PNL Caraș-Severin l-a înlocuit din funcția de vicepreședinte al filialei județene, precum și din funcția de șef al organizației locale Caransebeș. Primarul de Moldova Nouă i-a găsit destule circumstanțe atenuante colegului său și a criticat, în termeni totuși destul de eleganți, decizia BPJ, decizie luată ca urmare a propunerii senatorului Vela. Prin intermediul unui comunicat de presă semnat PNL Caraș-Severin, se anunță în primul rând că nu există nicio decizie a Biroului Politic Național de colaborare cu PSD, în niciun mod. Ba dimpotrivă, PNL luptă împotriva PSD la nivel local, județean și național, deoarece PSD este partidul care nu duce România pe drumul cel bun.

Mai departe, comunicatul răspunde, practic, punctual unor teme aduse în discuție de Adrian Torma în interviul acordat redactorului Express de Banat. „Cei trei primari liberali din Forotic, Ramna și Grădinari, care au colaborat cu PSD în 2018, au fost demiși din toate funcțiile politice din Partidul Național Liberal, nu așa cum susține într-un articol din ziarul Express de Banat un coleg primar, cum că nu ar fi fost sancționați, probabil nefiind la curent cu activitatea BPJ. La fel cum nu mai știe că Valeria Schelean, în urma jignirilor aduse de un coleg din Moldova Nouă, nu a mai candidat pentru vreo funcție în BPJ, deci nu avea ce sancțiune să primească pentru vreo absență”, se mai arată în comunicatul de presă al filialei conduse de Marcel Vela.

Prin același comunicat, Torma primește un avertisment foarte clar. Trebuie să-și controleze discursul politic, altfel riscă să se situeze în afara PNL. „Ședința de BPJ a PNL CS din data de 11 decembrie, la care au participat 24 de membri din 37 (11 lipsind motivat și doi nemotivat) a decis cu unanimitate de voturi numirea unui Birou Interimar la Caransebeș pentru a îmbunătăți activitatea politică la nivelul organizației. Insinuarea că ar fi vreo fractură politică în BPJ și un prim-vicepreședinte a absentat intenționat sau nu știa despre ce discutăm este tot o informație falsă aparută în același interviu, dl. Popa fiind la curent cu subiectul, iar absența sa a fost absolut motivată. La fel de motivată ca și a celorlalți colegi care au absentat din cauze obiective, domnii Cristian Gâfu, Viorel Bașag, Ghiță Sporea sau Ioan Miloș, toți știind subiectul Caransebeș și fiind de acord telefonic cu măsurile de resetare a organizației locale. Atenționăm colegii care mai doresc să spună lucruri neadevărate sau să facă afirmații publice incorecte, că aduc prejudicii electorale tuturor tuturor organizațiilor din filială și încalcă flagrant Statutul PNL”, a mai transmis filiala Caraș-Severin a Partidului Național Liberal.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/