Averea țării, în ruină sub administrarea instituțiilor centrale.

Mai marii de la centru care s-au perindat prin județ la finele acestui an au susținut cu tărie Legea Descentralizării. Aceștia sunt siguri că proiectul se va transforma într-un act normativ funcțional, ce va fi în beneficiul comunităților locale.  

Vicepremierul Liviu Dragnea, cel care a inițiat unul dintre cele mai importante proiecte de lege din 2013, și-a susținut punctul de vedere și în fața cărășenilor. Acesta s-a declarat nemulțumit de modul în care autoritățile centrale au gestionat până acum bunurile pe care le-au avut în gestionare. Odată cu aprobarea noii legi privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, lucrurile se vor îndrepta. Cel puțin, asta susține social-democratul.

„Noi discutăm despre descentralizare ca un prim pas de rupere definitivă a României de comunism. Vreau să vă dau exemplul cam cât de bine administrează instituțiile centrale averea acestei țări. Nu mă duc aici decât la cinematografe. Sute de cinematografe care acum sunt administrate de instituțiile centrale, în care nu se mai întâmplă niciun fel de acțiune legată de cultură sau film. S-au înființat tot felul de alte afaceri în cinematografe, unele sunt degradate, în altele s-au făcut investiții minime de către cei care le-au luat în închiriere. Acesta e un model de ,,bună” administrare a averii statului de către instituțiile centrale. Bazele sportive, de asemenea, multe dintre ele sunt în stare avansată de degradare și sunt administrate tot de instituțiile centrale. Eu nu sunt de acord cu această titulatură. Un ales local are responsabilități foarte mari. Că nu îi place unui ales de la București de vreun oficial local,  aia e problema lui, populația locală trebuie să aleagă. Oamenii atunci când votează vor ca cei pe care îi aleg să aibe și finanțele, și pârghiile necesare”, a declarat Liviu Dragnea, prezent la Reșița.

În ce privește controlul, vicepremierul i-a asigurat pe oameni că acesta nu se descentralizează, însă datoria unui ministru nu este să zugrăvească holurile unei școli, ci să verifice dacă unitățile de învățământ, de exemplu, sunt în stare corespunzătoare și funcționează normal.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/