„Avem parte de o ipocrizie maximă!” Liberalii, arătați cu degetul pentru schimbarea directorilor din instituțiile publice!

banner publicitar

Adrian Pau se poziționează contra schimbării directorilor din deconcentrare! „Să vină și să facă o listă cum schimbă directorii și aduc profesioniști este o dovadă de ipocrizie maximă”, condamnă deputatul de Timiș. Planul PNL este un abuz care va duce la proteste și la plata salariilor compensatorii!

Deputatul Pro România îi acuză de ipocrizie pe liberali pentru schimbările anunțate în conducerea instituțiilor publice. Modificările, consideră Adrian Pau, sunt gândite pentru a pune clientela penelistă în funcții de putere la nivel local. Efectele preconizate de liderul Pro România sunt înlocuirea unor profesioniști care s-au afirmat de-a lungul mai multor guvernări și traseismul politic al unor directori care vor schimba partidul pentru a rămâne în fotoliul de conducere.

Schimbarea directorilor va declanșa o serie de proteste din partea celor dați afară. Pau consideră că procesele vor însemna plata salariilor compensatorii către persoanele care ocupau posturile. Modul în care au ajuns în funcția de putere a fost prin concurs, iar schimbarea lor cu alții ar fi una abuzivă. Deputatul Pau propune stabilirea unor indicatori de performanță care vor permite concedierea pe un temei legal a șefilor de deconcentrate care nu își îndeplinesc atribuțiile.

„Avem parte de ipocrizie maximă, discutăm de ce a făcut celălalt partid aflat la guvernare. Se spune că și-au adus o clientelă politică. Vreau să îi anunț pe cei de la PNL că în Timiș sunt directori care au fost încă din timpul lor, care au fost aleși pe listele lor la consilieri județeni. Sunt directori care au rezistat la două, trei, patru sau chiar cinci mandate. Sunt directori care au demonstrat că sunt profesioniști. Să vină PNL și să facă o listă cum schimbă directori și aduce profesioniști este o dovadă de ipocrizie maximă. […] Nu aș vrea să revenim la situația în care să mutăm directorii de deconcentrate dintr-o parte în alta. S-a mai întâmplat să plece de la PNL la PD, de la PD la PSD și plăteau cotizația la noul partid. Sunt niște metehne vechi de care ar trebui să scăpăm.”, a declarat Adrian Pau.