Torma a făcut-o președinte pe Viorica Dăncilă la Moldova Nouă, singurul oraș cărășean în care Iohannis a pierdut!

banner publicitar

Viorica Dăncilă zdrobește din nou la Moldova Nouă! Chiar dacă Iohannis a câștigat un nou mandat cu un scor categoric, în urbea condusă de Adrian Torma s-a întâmplat exact invers!

Fieful social-democrat e tot mai puternic în orașul de la malul Dunării, lucru demonstrat și în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Astfel, după numărătoarea paralelă a social-democraților, din numărul total al persoanelor participante la urne, 4.050, 61,25% din voturi au fost pentru Viorica Dăncilă și doar 38,73% pentru Klaus Iohannis.

În privința victoriei zdrobitoare împotriva liberalilor, primarul social-democrat Adrian Torma a declarat pentru expressdebanat.ro: „La Moldova Nouă există un bazin de stânga natural, iar odată cu trecerea mea la PSD acest bazin s-a întărit. Scorul este, din punctul meu de vedere, unul mulțumitor pentru noi. Cred că avem unul dintre cele mai bune scoruri la nivel de oraș pentru PSD. Trebuie, în primul rând, să mulțumesc echipei. Nu este scorul unei singure persoane, e scorul unei echipe întregi și al unor cetățeni care, în timp, au acordat votul PSD-ului și trebuie să le mulțumesc tuturor pentru implicare, pentru aportul adus. Sper ca noi să le aducem mulțumiri prin faptele pe care le vom pune în aplicare: proiectele pe care ni le-am propus”.

Deși scorul obținut la nivel național de către Klaus Iohannis îl bucură pe liderul PNL de la Moldova Nouă, Ghiță Sporea, la nivel local nu are aceleași motive de satisfacție: „De data aceasta, PNL a mai urcat în procente. Noi am făcut tot ce am putut. Cât am putut, noi am luptat, dar orașul este de așa manieră, încât știm că e roșu. Încercăm, treptat, să-l transformăm și cred că vom reuși până la urmă. Lucrul acesta se va vedea în cadrul alegerilor locale din luna iunie, anul viitor”.