Avem medicamente compensate până la sfârșitul lunii

explo 1000x200

Bugetul alocat pentru acest an Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin este pe terminate. Banii primiți mai ajung până în luna noiembrie. 

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate are fonduri pentru spitale până la mijlocul lunii noiembrie. Pentru perioada rămasă până la finele anului, potrivit conducerii instituției, speră să primească fonduri la rectificarea bugetară care urmează. În ceea ce privește medicamentele din farmacii, fondurile alocate sunt suficiente până la finalul lunii octombrie.
Printre cele mai mari probleme pe care Casa de Asigurări le are se află situația bolnavilor de diabet zaharat. Mai precis, există probleme în ceea ce privește asigurarea medicamentelor de care pacienții au nevoie.

”Problemele pe care le avem sper că se vor rezolva la rectificarea bugetară care urmează, atât pentru spitale, cât și pentru acoperirea costurilor pe programele naționale de sănătate”,ne-a declarat Gheorghe Dumitrașcu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Reprezentanții Casei Județene au transmis sumele de care au nevoie pentru a fi acoperiți până la sfârșitul anului. Pe langă bani pentru spitale și programele naționale de sănătate, speră să mai primească și ceva bani pentru echipamente medicale.