La Bozovici se deschide un Centru de Sănătate!

De  săptămâna viitoare localnicii din Bozovici nu mai sunt obligați să parcurgă kilometri întregi pentru o investigație medicală. Vor putea beneficia de serviciile Centrului Multifuncțional de Sănătate.

Cea mai mare problemă de la Bozovici este lipsa medicilor. Această situație va fi însă remediată. Managerul Spitalului Județean de Urgență, Dumitru Secășan, are în plan angajarea unor cadre medicale, de preferință tinere.

Ministerul Sănătății a aprobat deschiderea Centrului Multifuncțional de Sănătate Bozovici, care va face parte din structura spitalului Județean de Urgență din Reșița. În acest context s-a obtinut avizul în Consiliul Județean, proprietarul unității spitalicești din Municipiu și automat al centrului multifuncțional.

Centrul Multifuncțional, finanțat de Spitalul Județean

Managerul spitalului a fost la Bozovici unde a discutat cu primarii din zonă. „Consiliul Județean este proprietarul Spitalului Județean de Urgență din Reșița și va deveni acum parte ca și proprietar  al centrului multifuncțional. Astfel, s-a discutat modalitățile de finanțare a înființării și a activității medicale în cadrul acestui centru. Vineri, împreună cu fratele meu, senatorul Secășan, care s-a ocupat și a susținut acest centru, am fost la Bozovici, am stat de vorbă cu primarii din zonă și a fost prezentată posibilitatea ajutării și susținerii acestui centru multifuncțional”, a declarat Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița. Acesta a mai precizat că susținerea financiară a centrului de la Bozovici va fi acoperită de o fundație în care Iustina Turnea are un rol important, iar Spitalul Județean va fi cel care va asigura salarizarea personalului, costurile materialelor sanitare, ale medicamentelor și furnizarea de aparatură și reactivi.

Deschiderea va avea loc săptămâna viitoare

Managerul Spitalului Județean de Urgență speră ca Centrul multifuncțional de la Bozovici să își deschidă porțile săptămâna viitoare. Practic, pacienții vor beneficia de o secție de interne .

„În urma discuțiilor purtate acolo, centrul multifuncțional va fi evaluat de Casa de Asigurari, fiind un nou centru medical, el poate să funcționeze. Deschiderea efectivă a acestui centru cred că avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare. Odată prin angajarea pe prestări servicii a doctoriței Popiști pe cabinetul specialitatea interne și internarea de zi. Efectiv, se va deschide pentru specialitatea interne și internarea de zi de 12 ore, de la ora 8 dimineața la ora 20 seara”, a declarat managerul unității spitalicești.

Centru asistat medical până la orele 20:00

Medicii de la Centrul multifuncțional Bozovici stau la dispoziția pacienților până la orele 20. După program, bolnavii se pot adresa Centrului de Permanență Bozovici, unde lucrează doctori cu specializare medicină generală .„De la ora 20, pacienții se adresează Centrului de Permanență Bozovici, unde sunt angajați medici de medicină generală, deci internarea de zi asigură asistență medicală, 12 ore. În restul timpului Centrul de Permanență preia această activitate, aceasta este și menirea lui : să asigure asistență pe perioada nopții și în zilele de odihnă și sărbători legale”, a mai precizat pentru Express de Banat Dumitru Secășan.

Personal medical tânăr

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Dumitru Secășan,  dorește să angajeze doctori tineri și din alte zone ale țării pentru ca acest centru multifuncțional să își extindă activitatea pe specializări ca interne, chirurgie și pediatrie. „Vor activa câți medici sunt! Se lucrează cu medicii pe care îi avem. Însă,  trebuie să îndeplinească niște criterii. Acolo am angajat un singur medic, dar așteptăm să vină medici tineri și din zonă dar și din alte județe. Noi suntem deschiși să angajăm acolo pentru ca acest centru să își extindă activitatea. Conform avizului Ministerului Sănătății, să asigurăm asistență medicală pe specializarea interne, chirurgie și pediatrie”, a mai declarat managerul Dumitru Secășan.