”Avem încă șapte dosare care trebuie închise”, anunță sindicatele legate de procesele cu Primăria Lugoj

sedinta consiliu (4)
po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Jr. Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria municipiului Timișoara, continuă demersurile de reprezentare a celor 59 de angajați ai Primăriei Municipiului Lugoj, care fac parte din sindicat.

„Avem șapte dosare la Tribunalul Timiș, care au tangență cu organigrama Primăriei (HCL nr. 271 din 27 iunie 2022) și desființarea unor servicii publice la Lugoj. Noi, în primul rând, trebuie să închidem acele dosare, ele nu rămân în aer, avem angajați avocați și trebuie recuperate cheltuielile de judecată. Mai departe, ce face Primăria, nu avem de unde ști, dar rămânem atenți. Trei dintre cele șapte dosare se referă la dispozițiile, respectiv deciziile individuale de concediere. Ele au fost emise, dar nimeni nu le-a revocat. Ne facem că ele nu există?”, a declarat jr. Tiberiu Negrei.

Alte dosare au fost deschise pe anularea unor concursuri date pe organigrama abrogată.

Recent, aleșii Lugojului au decis revocarea hotărârilor privind desființarea Serviciului public de administrare a Cinematografului ”Bela Lugosi” și a bazelor de agrement; desființarea Serviciului public sere și zone verzi; desființarea Serviciului Salubrizare al municipiului Lugoj; desființarea Casei de Cultură a municipiului Lugoj; desființarea Galeriei de Artă; desființarea Școlii de Arte ”Remus Tașcău”, toate aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Lugoj. Au mai fost revocate și hotărârile privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Clubului Sportiv Municipal Lugoj, din subordinea Consiliului Local al Municipiului Lugoj; modificarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Lugoj.

expresb 1000x100

„Avem și acțiunea pe anulare, care ni s-a înregistrat, dar Consiliul local a aprobat acele revocări. Noi nici n-am știut de acele proiecte, de acele revocări prin care a fost suplimentată ordinea normală de zi a ședinței, pe care nu figurau acele proiecte. Noi, în acea zi, programul Tribunalului fiind până la 12.30, am înregistrat acțiunea în anulare, iar ședința de consiliu a început la ora 14. Apoi a apărut în presă informația că acele hotărâri au fost revocare. Noi, cronologic, am înregistrat acțiunea de anulare înainte de acea revocare, nu aveam de unde ști, nu ne-a înștiințat nimeni, nu ne-a consultat nimeni”, mai spune jr. Tiberiu Negrei.

Negrei a mai sesizat faptul că, din păcate, Consliul local și Primăria Lugoj nu au dat răspuns la plângerile prealabile formulate de sindicat, așa cum ar fi fost normal.

1000 x 200 gif
upt 1000x100