La șezătoare, în Festivalul Lugoj Clasic. Recital Liliana Laichici

liliana laichici
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

La Lugoj, cel mai muzical oraș al Banatului, Liliana Laichici și taraful Ansamblului Profesionist Banatul condus de Sebastian Roșca vor susține recitalul folcloric „La șezătoare”.

Conceput exclusiv pentru festivalul lugojean fondat de mezzosoprana Aura Twarowska, recitalul este structurat în trei părți: melodii tradiționale din Banat, piese de patrimoniu din repertoriul Lilianei Laichici și cântece din mai multe zone folclorice ale României, interpretate de Liliana Laichici  și de Marius Cîrnu – la saxofon și la instrumente tradiționale.

Felicia Stoian derulează firul narativ al acestei călătorii muzicale și va recita poezii care vor întregi conceptul artistic, alături de un moment coregrafic susținut de Mădălina Șoica și Roberto Sasu, tineri dansatori din Parța, laureați ai Festivalului – concurs Lada cu Zestre, coordonați de Denis Chira.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 5 octombrie, de la ora 18.00, la Muzeul de istorie, artă și etnografie, ca parte a Festivalului Internațional Lugoj Clasic ediția a VII-a, proiect finanțat din bugetul local al municipiului Lugoj.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

liliana laichici lugoj clasic poster

Universul muzical reconstituit de Șezătoare are ca epicentru lumea satului. Și, pentru că în 5 octombrie este Ziua învățătorului, repertoriul recitalului va celebra și dascălii. „Mocerița” moroșană, „Satule, vatră curată”, „Dăscăliță, dăscăliță” (din repertoriul lui Tiberiu Ceia), „Doina oilor”, „Hora pompierului”, dar și a doua Rapsodie a lui George Enescu – sunt doar câteva dintre compozițiile care jalonează acest inedit eveniment, la care accesul publicului va fi liber.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/