Avansări în grad pentru 16 ofițeri și subofițeri din Lugoj și zonele arondate

politia lugoj
publicitate si promovare in ziar

Conform tradiției, cu ocazia Zilei Poliției Române, celebrată în 25 martie, chiar în ziua marii sărbători creștine a Bunei Vestiri, în cadrul Inspectoratului de Poliție Timiș mai mulți ofițeri și subofițeri, cu merite deosebite în serviciu, au fost avansați în grad, la termen, dar și înainte de termen.

În zona Lugojului, 16 ofițeri și subofițeri au fost avansați la gradul următor. Astfel, înainte de termen au fost avansați: Flavius Jurj (Poliția Orașului Făget), de la comisar la comisar-sef ; Horia Mircea (Poliția Municipiului Lugoj) și Ovidiu Oprea (Postul de Poliție Bara), de la agent șef  la agent șef principal.

De asemenea, au fost avansați la termen: Olimpian Florin Modrea și Raoul Niculescu, de la inspector la inspector principal; Cosmin Murariu, de la agent șef la agent șef principal; Adrian Coman, Adrian Ianculescu, Ciprian Militaru (toți de la Poliția Lugoj), Andreea Goștilă și Răzvan Jurj (ambii de la Secția 7 Lugoj), de la agent șef adjunct la agent șef; Cristina Larisa Anuța Brazovan (Poliția Făget) și Alberto Ianc (Poliția Lugoj), de la agent la agent principal; Valentin Ciobanu (Poliția Lugoj), Marius Sârcă (Secția 5 Belinț) și Sorin Suciu (Secția 6 Găvojdia), de la agent principal la agent șef adjunct.

Alegerea datei de 25 martie ca Ziua Poliției, nu este întâmplătoare ea fiind istoric legată de sărbătoarea Bunei Vestiri din calendarul creștin.

Prima recunoaştere oficială a Poliției, având misiunea asigurării ordinii publice, datează din vremea domnitorului Grigore Dimitrie Ghica.

În anul 1822, acesta i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01