Autoturismele cărășene, nesigure pentru cetățeni!

Prima ședință din 2014 a Colegiului Prefectural s-a desfășurat astăzi la Palatul Administrativ din Reșița. Subiectele abordate au sintetizat mai multe proiecte de interes general implementate în 2013 și cu continuitate în noul an.

În cadrul ședinței de astăzi, organizată cu participarea subprefectului Anton Paulescu și a șefului reprezentanței RAR Caraș-Severin, Gabriel Duruț, s-a pus în discuție siguranța rutieră a cetățenilor. În urma verificărilor în trafic a stării tehnice a vehiculelor rutiere, inspectorii Registrului Auto Român au constatat că în anul 2013 s-au făcut verificări la un număr de aproape 1500 de vehicule.

Cu toate că numărul autovehiculelor verificate a crescut considerabil, asta nu garantează și siguranța rutieră a cetățenilor. Aproape un sfert din vehiculele verificate au fost declarate neconforme din punctul de vedere al siguranței, numărul acestora ajungând la 517. Astfel că pietonii și conducătorii auto trebuie să conștinetizeze riscurile la care se expun în momentul în care ies în trafic.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Numerele declarate în urma verificărilor realizate demonstrează faptul că autoturismele cumpărate la mâna a doua, chiar dacă sunt mai ieftine și la îndemână, nu presupun automat și un grad ridicat de siguranță. Neregulile depistate în urma inspectării acestor vehicule au atras și un număr mai mare de contravenții. Inspectorii RAR și polițiștii rutieri au reținut un număr de 380 de certificate de înmatriculare.

tmc 640