UPDATE Autorul jafului armat de aseară este liber şi la această oră! A furat aproape un miliard!

Tânărul de 25 de ani care sub ameninţarea pistolului a dat banii proveniţi din încasările de la mai multe magazine de mezeluri din Reşiţa şi martorii ocularii ai tâlhăriei au oferit anchetatorilor prea puţine detalii legate de identitatea atacatorului.

 

UPDATE, ora 14.00

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa a fost constituită o cauză penală privind incidentul petrecut aseară, când un angajat al unei firme de produse alimentare a fost tâlhărit. “Din primele cercetări a rezultat următoarea situaţie de fapt: În timp ce unul dintre angajaţii firmei mai sus menţionate intrase într-un magazin pentru a colecta banii rezultaţi din vânzări, iar celălalt angajat a rămas în maşina firmei, având asupra sa o plasă cu banii colectaţi anterior de la alte magazine (circa 70.000 RON), o persoană purtând cagulă a sustras sacoşa cu bani, moment în care a şi tras un foc de armă spărgând geamul portierei din partea stângă a autoturismului, context în care a reuşit să părăsească zona”, se arată într-un comunicat la Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Chiar dacă oamenii legii s-au mişcat repede şi au făcut filtre la toate ieşirile din oraş, nici până la această oră nu se cunoaşte identitatea tâlharului. „Tânărul de 25 ani nu poate da detalii cu privire la semnalmentele suspectului şi nici cu privire la suma de bani ca se afla în plasa sustrasă”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin. Acest lucru alimentează şi mai mult suspiciunile care existau încă de aseară, în sensul că angajatul societăţii respective ar fi complice la un jaf înscenat. Reprezentantul magazinului, ajuns şi el la faţa locului, spunea că abia după verificarea borderourilor poate preciza suma exactă care a fost furată.
„Echipa deplasată la faţa locului a constatat, din primele verificări, că în timp ce Marius V., de 25 de ani, se afla în staţionare cu autoturismul unei societăţi comerciale pe bulevardul Republicii din Reşiţa, iar colegul său se afla în magazin şi ridica sumele de bani din încasări, o persoană necunoscută şi mascată a deschis portiera din partea dreaptă faţă şi cu o mână l-a ameninţat cu un pistol şi cu cealaltă a sustras o plasă în care se afla o sumă de bani. La plecare, persoana necunoscută a tras un foc de armă şi a spart geamul lateral stânga faţă al maşinii”, a mai spus reprezentantul Poliţiei.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie şi se continuă cercetările pentru identificarea suspectului. Din primele verificări se pare că arma este una neletală.