Autoritățile reșițene scot pliciul. Începe dezinsecția!

Angajații primăriei se vor mobiliza în cursul săptămânii viitoare pentru a le veni de hac zumzăitoarelor ce strică voia bună a reșițenilor.

Tratamentele antimuște, țânțari și alte insecte care nu le dau pace cetățenilor vor începe din 11 august prin aplicarea substanțelor atât aerian, cât și de la sol.

Substanțele folosite în procesul de dezinsecţie sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol sănătatea populaţiei sau pe cea a animalelor.

Totuşi va exista riscul ca, mai ales în condiţii de soare puternic şi insolaţie, albinele aflate în zbor să fie și ele afectate. Tocmai de aceea apicultorii sunt sfătuiți să-şi închidă albinele în seara zilei de 11 august şi în dimineaţa zilei de 12 august.

Invazia de insecte la nivelul municipiului, chiar dacă nu este la fel de supărătoare ca în alți ani, cere totuși aplicarea unor măsuri. Înmulțirea zumzăitoarelor a fost cauzată de schimbările meteorologice din ultima perioadă. Vremea oscilantă între precipitaţii abundente și temperaturi ridicate a creat condiţii favorabile de înmulţire a muştelor, a ţânţarilor şi a altor insecte dăunătoare.

Acţiunea de dezinsecţie va cuprinde atât tratamente contra căpușelor, în special în parcurile reșițene și în locurile de joacă, cât și tratamente pentru zburătoare.

De asemenea, Primăria Municipiului Reşiţa face un apel la toţi cetăţenii să ia și individual măsuri urgente de combatere a muştelor şi a ţânţarilor, pe cât posibil, concomitent cu operaţiunile efectuate de administraţia publică locală.

Foto: http://www.botosaninecenzurat.ro/