Autorităţile, în vizită de cooperare la Liberec!

explo 1000x200

O delegaţie din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, condusă de primarul Mihai Stepanescu, şi un reprezentant al universităţii reşiţene au efectuat o deplasare în Cehia în urma invitaţiei ambasadorului României în Republica Cehia, Daniela Gîtman.

Oficialii din oraşul de pe Bârzava s-au întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanţi ai administraţiilor locale şi regionale din state membre ale Uniunii Europene, unul dintre acestea fiind oraşul Liberec din Cehia. Întâlnirea a vizat conturarea unor relaţii de cooperare cu acesta.

Aceste întâlniri au fost posibile datorită legăturilor stabilite, la iniţiativa primarului Mihai Stepanescu, la finele anului trecut, de maestrul Ştefan Popa Popa’s, cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa, prin intermediul ambasadelor. Pe baza acestor relaţii deosebite, Primăria Municipiului Reşiţa a creat premisele cooperării între oraşe din Cehia şi alte municipii din România, precum Caransebeş şi Drobeta Turnu-Severin”, a precizat Roxana Topală, purtător de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

vizita cehia

Reprezentanţii administraţiei locale din oraşul de pe Bârzava nu s-au întors acasă înainte de a lansa oficialilor din Liberec invitaţia de a vizita municipiul Reşiţa în luna iunie, cu ocazia manifestării cultural-artistice „Zilele Reşiţei”. În urma discuţiilor s-a stabilit ca vizita oficială să aibă loc în luna august a acestui an.

banner 970 x 250