Autoritățile din Timișoara analizează mai multe spații în care ar putea fi organizate centre de vaccinare drive-thru

untitled design set 970x90 px

Unul dintre locurile în care ar putea fi organizat un centru de vaccinare drive-thru în Timișoara este parcarea stadionului „Dan Păltinișanu”, a declarat prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth. În discuție mai sunt și parcările unor centre comerciale. 

„Depindem și de acordul deținătorilor acelor spații. Am înțeles că există discuții, am solicitat nucleelor locale de vaccinare să identifice, pentru că vorbim de UAT-uri aici, care trebuie să identifice și să îndeplinească procedurile pe acest subiect, dar din ce știu se are în vedere poate chiar la stadionul Dan Păltinișanu, dar analizăm încă situația și totodată există propuneri, neformalizate încă, în parcările anumitor centre comerciale.”, a spus prefectul de Timiș Zoltan Nemeth.

Pe de altă parte, în Timiș se dorește și amenajarea unor centre mobile de vaccinare. În funcție de solicitări, echipe formate din medici și asistente se vor deplasa în localitățile în care nu există centre fixe pentru imunizarea împotriva Covid-10.

„Încă încurajăm autoritățile locale să transmită către DSP lista cu persoanele care doresc să se vaccineze. Avem în vedere localitățile unde nu există centre de vaccinare fixe sau medici de familie care să poată asigura vaccinarea prin intermediul acestora. Procedura este că autoritatea locală trebuie să întocmească o listă cu persoanele care doresc să se vaccineze prin cadrul acestor centre mobile de vaccinare, să comunice către DSP, urmând ca în funcție de solicitări să programăm echipa care se ocupă de aceste centre mobile de vaccinare în fiecare localitate. Trebuie să știm un număr estimativ de persoane care doresc să se vaccineze, ca să putem stabili perioada pentru care va sta acea echipă acolo și pentru a putea face programarea acesteia și în alte localități.”, a mai spus Zoltan Nemeth.

publicitate ziar expresb 1000x100

În Timiș sunt 34 de centre fixe de vaccinare cu 94 de fluxuri. Centrul de vaccinare de la Spitalul Județean din Timișoara funcționează non-stop.

Foto: digi24.ro