Liber la plimbările cu catamaranul pe lacul Surduc. Atracții turistice în zonă

casinoherculane by sungarden

Au reînceput plimbările cu catamaranul pe lacul Surduc. De la 1 Mai, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10 și 16, turiștii se pot plimba gratuit cu ambarcațiunea Eco Timiș, iar în curând se vor putea aventura și în canoele care le vor fi puse la dispoziție. În zona lacului, turiștii au mai multe opțiuni de petrecere a timpului liber. 

Catamaranul are opt locuri și este acostat pe malul lacului Surduc. Accesul se face de pe drumul public spre lac, la intrarea de pe drumul național spre Centrul de Studii Biblice. Traseul este marcat de indicatoare Eco Timiș. Pentru grupurile mai mari de opt persoane, cei de la Eco Timiș recomandă programările în prealabil, la 0721.779.225.

„Sezonul estival pe lacul Surduc începe din 1 Mai, este prima zi în care deja au sunat telefoanele și s-au făcut rezervări pentru catamaran. În fiecare sâmbătă și duminică între orele 10 și 16, cei care ajung în zona lacului Surduc  pot face aceste plimbări gratuite cu catamaranul, urmând ca în perioada următoare să pornim și activitatea în ceea ce privește închirierea canoelor Eco Timiș.”, a declarat Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

Turiștii care ajung în zona lacului Surduc pot face drumeții și pot vizita obiectivele turistice din împrejurimi. Sunt locuri de campare pe malul lacului sau cazare la pensiuni și căsuțe pe malul lacului.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

„Există o serie de structuri de cazare care deja s-au deschis pentru turiști, atât pe malul lacului, cât și la hotel, dar și la pensiunile din apropiere. Dincolo de activitățile pe care turiștii le pot face pe suprafața lacului, ei pot ajunge aici și cu bicicleta, în jurul lacului este marcat un traseu de cicloturism, după care se poate ajunge și la producătorii locali din zonă, unde pot servi o masă tradițională. Mă refer la Șura din Dumbrava, dar și la pensiuni. Toate informațiile privind structurile de cazare, dar și de servit masa le puteți găsi pe aplicația DiscoverTimis.com sau pe pagina Turism Timiș.”, a mai declarat Delia Barbu.

Printre obiectivele care pot vizitate în zona lacului sunt biserica de lemn din Zolt sau Muzeul Traian Vuia. Traseele de cicloturism din jurul lacului pot fi consultate pe www.turismtimis.ro.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/