Autoritățile dau asigurări că iarna nu le va lua prin surprindere. Nici anul acesta!

Și în acest an, autoritățile se declară pregătite să înfrunte poleiul și zăpezile, astfel încât șoferii să circule în condiții optime pe drumurile naționale din Caraș-Severin. Rămâne de văzut însă dacă primii fulgi le vor lua din nou prin surprindere…

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, prin Secția Drumuri Naționale Caransebeș și Orșova, dă asigurări că este pregătită de sezonul rece, iar pe hârtie, toate calculele au fost făcute. Nisipul, sarea și utilajele vor asigura șoferilor care circulă în Caraș-Severin un drum ca în palmă. Teoretic. Datele scrise arată că nu ar trebui să apară probleme.

Secția de Drumuri Naționale Caransebeș administrează, în Caraș-Severin, 293,441 km de drum, fiind organizate 6 baze de deszăpezire. Conform datelor de pe hârtie, secția va dispune de 4.426 tone de sare, 2.157 tone de nisip și 48 tone clorură de calciu. De asemenea, pe drumurile administrate de secția din Caransebeș vor circula 10 utilaje multifuncționale cu răspânditor, 20 de ATB cu lamă și răspânditor, o autofreză și un buldoexcavator – la cerere. La 1 octombrie, în depozitele Secției de Drumuri Naționale Caransebeș existau 1.916,82 tone de sare, cantitatea totală de 2.175 tone nisip și 23,05 tone clorură de calciu.

„Pentru asigurarea auto-utilajelor de deszăpezire cuprinse în planul operativ de acțiune DRDP Timișoara a încheiat acorduri cadru pe perioadă 2016-2020, iar pentru asigurarea materialelor chimice (sare, clorură de calciu) este în desfășurare o procedură de achiziție publică la CNADNR București. De asemenea, atât la nivel central, între CNADNR-IGPR, dar și la nivel local, între SDN și IPJ, s-au încheiat protocoale de colaborare, prin care se stabilesc diverse acțiuni comune de verificare a sectoarelor înainte de începerea sezonului de iarnă, cât și modul de colaborare în activitatea de deszăpezire”, susține șeful secției, Ioan Boba.

În ceea ce privește Secția de Drumuri Naționale Orșova, cea care administrează 290,205 km de drum în Caraș-Severin, va avea în depozit, pentru perioada 20 octombrie 2016 – 31 martie 2017, tot 6 baze de deszăpezire, cu 5.972 tone sare, 780,12 tone de nisip și 40 tone clorură de calciu. Secția Orșova va avea la dispoziție 6 utilaje multifuncționale cu răspânditor, 25 de ATB cu lamă și răspânditor și 3 buldoexcavatoare – la cerere. La începutul lunii, secția avea deja în depozit 1263,93 tone sare, totalul de 780,12 tone nisip și 5,4 tone clorură de calciu

Autoritățile lasă însă loc și pentru situațiile în care fenomenele meteorologice le-ar putea încurca planurile. „În concluzie, considerăm că, exceptând poate anumite perioade cu fenomene extreme, numărul total de auto cu lamă și răspânditor, suplinite de auto-utilaje grele, organizate pe baze de deszăpezire și puncte de sprijin, coordonate și conduse prin Comandamentul D.R.D.P. Timișoara, S.D.N. Caransebeș și S.D.N. Orșova, în conlucrare permanentă cu Comandamentul Județean Caraș-Severin, pot asigura condiții corespunzătoare pentru circulația rutieră pe întreaga rețea de drumuri naționale de pe raza secției Caransebeș, pe toată durata iernii 2016-2017”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/