„Sesiuni speciale” la Postliceala Sanitară „Carol Davila”! Nici vorbă de diplome pe bani și pile!

Niciunul dintre inculpaţii în dosarul „Sanitarei” din Caransebeș nu a dorit să uziteze de procedura simplificată, adică să recunoască faptele şi probele aşa cum sunt prezentate ele în rechizitoriu, în schimbul reducerii cu o treime a pedepselor!

Managerul de la „Carol Davila”, Eleonora Gavrilesc (foto), și profesorii implicați în dosarul în care sunt acuzați de abuz în serviciu nu s-au arătat dispuți să recunoască faptele, pledând că sunt cu toţii nevinovat.

Una dintre profesoarele de la această şcoală, Elena Neda Monda, a făcut însă declarații interesante în fața instanței de judecată. Aceasta i-a povestit judecătorului că a cunoscut-o pe eleva despre care procurorii au arătat că a obținut diploma de asistent medical fără să dea prea des pe la ore, la sfârşitul lunii mai 2015, când secretara a chemat-o ca să o treacă în catalog, spunând că s-ar fi transferat la acea şcoală. Profesoara Monda a trecut-o pe acea elevă în catalogul anului III AMG (asistent medical generalist). Ulterior, la finele lui iulie, a fost sunată din nou de secretară şi i s-ar fi cerut să pună note aceleiași eleve, primind în acest sens şi nişte referate. Ba chiar să pună note şi în locul altor profesori şi la discipline pe care ea nu le preda! Aceasta a invocat art. 186 al Regulamentului de Organizare, care prevede posibilitatea organizării unor sesiuni speciale pentru încheierea situaţiei. Exact ce s-ar fi și întâmplat, susţine profesoara Monda.

leader board 728 x 90 px

Luată la întrebări în sala de judecată de la Tribunalul Caraș-Severin, aceasta a recunoscut însă că, de astă dată, nu a mai ţinut cont de regulament când a pus note pe mai multe date calendaristice care erau trecute în fals. Aşa văzuse şi la alţi colegi, a fost justificarea profesoarei.