Silviu Hurduzeu interzice șmenurile în Consiliul Județean! După ce a descoperit în buget o gaură de 13,5 milioane!

Președintele administrației județene a moștenit o mulțime de probleme de la vechea conducere, șmenurile și afacerile cu firmele de casă punând astăzi Consiliul Județean în situația de a fi obligat să returneze sume uriașe, obținute pentru diferite proiecte ce au fost implementate cu încălcarea gravă a legii!

Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a notificat Consiliul Județean Caraș-Severin, în luna aprilie a acestui an, să returneze 13,5 milioane de lei, bani acordați în 2013 pentru reabilitarea DJ 608 A Caransebeș – Telescaun și reabilitarea DJ 581 Reșița – Giurgiova. Președintele CJ, Silviu Hurduzeu, care recunoaște că în mare parte drumurile județului sunt dezastruoase, își pusese mare speranță în obținerea de fonduri de la minister, în niciun caz nu se gândea că va trebui să returneze milioane. „Prin două notificări, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice solicită restituirea sumelor decontate pentru intervalul 2013 – 2015 pentru două obiective de investiții, respectiv «Reabilitare DJ 608 A Caransebeș – Telescaun» și «Reabilitare DJ 581 Reșița – Giurgiova», cu o valoare totală de circa 13,5 milioane lei. Consiliul Județean Caraș-Severin a contestat în instanță măsurile luate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, a explicat Consiliul Județean prin Camelia Basaraba, șefa Serviciului Comunicare.

Președintele Hurduzeu așteaptă pronunțarea instanței pentru a vedea exact dacă administrația județeană va fi obligată la returnarea celor 13,5 milioane de lei sau nu. Totodată, procedurile legale obligatorii în astfel de cazuri ar putea însemna atragerea răspunderii factorilor de decizie din cele două proiecte. Până la aflarea verdictului final, Silviu Hurduzeu a făcut o promisiune: „Pe viitor, atenția va fi mai mare pentru a nu se ajunge în astfel de situații, colaborarea cu ministerul fiind foarte importantă. Nu se vor mai accepta în Consiliul Județean schimburi de proiecte între câștigătorii licitațiilor, procedurile legale se vor respecta întocmai!”

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Dîncu obligă Consiliul Județean să returneze peste 3 milioane de euro! Din cauza șmenurilor cu firmele de casă!