Autodenunț cu autor necunoscut! Fenomene ciudate în Ocolul Silvic Banatul Montan

Un control surpriză din partea autorităților l-a luat ca din oală pe directorul Ocolului Silvic Banatul Montan. Câteva e-mailuri de autodenunțare, trimise direct la Garda Forestieră Timiș și București, dar și la Poliție, anunțau activități necurate, pe care Meda însuși le-ar fi scos de la naftalină.

Când s-au prezentat organele de poliție împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere să verifice cele sesizate, Ghiocel Meda afla de existența unor e-mailuri transmise de pe o adresă de e-mail cu numele său. Iar atunci când te caută organele de control, nimic bun nu poate fi la mijloc!

„Așa cum se întâmplă peste tot, nici noi nu am fost feriți de oameni și situații, poate, distrugătoare. În decursul lunii mai, s-a creat o adresă de e-mail pe numele meu, adresă de pe care s-a transmis, către diverse instituții ale statului cu funcții de control, o autodenunțare, care cuprinde o serie întreagă de fapte neadevărate, și susțin, neadevărate, acuzații de fraude la nivelul instituției”, a spus, revoltat, directorul Ocolului.

1000x100 casa brutarului

ghiocelmeda@gmail.com este adresa de e-mail de pe care, susține Ghiocel Meda, un coleg „binevoitor” a trimis autodenunțul. Acesta nu a vrut să intre în prea multe detalii cu privire la expeditorul autodenunțului, dar menționează faptul că este vorba despre un coleg pe care l-a ajutat să ajungă în echipa sa. „Eu am fost cel care l-am contactat să vină să lucreze aici, la noi. Știam că e un bun profesionist în domeniul producției, la Ocolul Oravița și a venit aici. Nu pot face afirmația directă pentru că nu am probe, dar vă spun totuși, sunt convins că este împins din spate și învățat și de alții. De pe telefonul lui personal au fost făcute pozele care au fost puse în atașament, la toate sesizările făcute. Sunt documente fotografiate și atașate în e-mail, de aici, de la Ocol. Colegii vor depune mărturie că l-au surprins când a făcut acest lucru. Avem, inclusiv pe camerele de supraveghere, înregistrată imaginea când intră în birou, în timpul programului de lucru, în jurul orei când a fost trimis e-mailul și alte elemente”, a mai declarat Ghiocel Meda. Se pare că, în cele din urmă, fiecare pădure are uscăciunile ei…

Supărat și revoltat de faptul că această „autodenunțare” neînțeleasă și întortocheată implică întreaga instituție, practic întregul colectiv, a fost depusă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

„Activitatea nu este întreruptă. Verificările care se fac, se fac sub îndrumarea organelor de control și cu o parte din personalul nostru, dar fără să ne afecteze”, a mai declarat șeful Ocolului, în timp ce autodenunțul își caută expeditorul…