[UPDATE] Autobuze moderne Lauer, alternativă pentru tramvaiele dorite de Nelu Popa!

explo 1000x200

În timp ce municipalitatea a anunțat firma Ro-A Tir să-și strângă lucrurile pentru ca, din vară, odată cu expirarea contractului prin care i-a fost delegat serviciul public de transport persoane în municipiul Reșița, să părăsească orașul, astfel încât acest serviciu să fie din nou internalizat, în atenția administrației locale a apărut astăzi o nouă opțiune!

Tramvaiele la care visează primarul Nelu Popa ar putea veni, în cel mai fericit caz, în câțiva ani. Asta, dacă proiectul va fi finanțat! Până atunci însă, în Reșița s-ar circula tot cu autobuze de mâna a doua. Vechi și fără prea multe dotări. Pe adresa Primăriei a sosit însă astăzi o scrisoare de intenție din partea firmei reșițene SC Lauer Europa Tours SRL. Este vorba despre cea mai importantă firmă de transport internațional de persoane din municipiu care și-a manifestat interesul de a prelua serviciul public local de transport persoane pe raza municipiului Reșița.

Este adevărat, am trimis Primăriei și Consiliului Local o scrisoare de intenție prin care ne anunțăm interesul de a prelua transportul local începând cu luna iunie-iulie 2017. Noi am veni cu mijloace de transport performante, am oferi reșițenilor altfel de condiții decât cele de care au avut parte până acum. Noi credem că pentru Reșița s-ar preta numai și numai autobuzele articulate, în niciun caz tramvaiul. Am fi interesați să preluăm serviciul public de transport, dar nu pe doi sau trei ani, ci pe o perioadă de timp mai lungă, măcar de vreo 10 ani”, a declarat pentru Express de Banat, Robert Lauer, administratorul firmei.

SC Lauer Europa Tours SRL oferă în prezent servicii de transport persoane, național și internațional, având o experiență în domeniu de 15 ani. Firma a apărut în 2002, a început cu un microbuz și a ajuns astăzi să acopere toată țara. Avem licență pe două linii, București – Freiburg, pe care mergem de patru ori pe săptămână, și București – Dormund, pe care mergem tot de patru ori pe săptămână. Avem stații cam peste tot în țară. Avem agenții la Sibiu, Brașov, Mediaș, Târgu Mureș, Sighișoara, Craiova, Caransebeș, Timișoara. Avem peste 70 de angajați, iar în parcul auto deținem 18 de autocare și 6 microbuze, a explicat Robert Lauer.

Consiliul Local Reșița a aprobat deja, la propunerea primarului Popa, înființarea unei societăți de transport public, dar cel mai probabil intențiile lui Robert Lauer vor fi analizate și dezbătute în plen, astfel încât reșițenii să călătorească în condiții civilizate cât mai curând posibil.

UPDATE, ora 16.00

Primarul Reșiței, Nelu Popa, a explicat pentru expressdebanat.ro că la nivelul Consiliului Local s-a luat deja o hotărâre, mai exact, internalizarea serviciului de transport. Am primit o ofertă de la firma Lauer, în urmă cu câteva săptămâni, prin care ne anunță că ar intenționa să preia activitatea de transport în comun în Reșița. Problema este că am avut o discuție cu domnul Mayer, patronul firmei Ro-A Tir, și am convenit că în luna august, când expiră contractul cu această firmă, vom internaliza serviciile de transport în oraș”, a afirmat edilul-șef, lăsând de înțeles că jocurile sunt deja făcute. Cum totul depinde însă de mai multe negocieri, orice variantă merită luată în calcul.

 

banner 970 x 250