UPDATE. Stare de alertă în Caraș-Severin! Județul, amenințat de viscol!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
explo 1000x200

Toate instituțiile din Caraș-Severin sunt în alertă după ce meteorologii au emis o atenționare de viscol valabilă din această noapte până mâine după-amiază.

Prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu, a convocat astăzi o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Au fost puse în alertă atât administrațiile locale, cât și alte structuri cu răspundere: spitale, Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”, Drumurile Naționale, companiile care furnizează energie electrică, Inspectoratul Școlar Județean, dar și structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Vor continua patrulele pentru găsirea în timp util a persoanelor fără adăpost, iar unitățile de primiri urgențe și serviciul de Ambulanță vor fi pregătite pentru a prelua cazurile care necesită intervenție rapidă.

Județul primește și utilaje din țară pentru a face față situațiilor dificile. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a decis să trimită în Caraș-Severin două autospeciale cu capacitate mărită de trecere (de la ISU Arad şi ISU Hunedoara) şi două autofreze de zăpadă multifuncţionale (de la ISU Argeş şi ISU Prahova).

Reprezentanţii Secţiilor Drumurilor Naţionale Caransebeş şi Orşova au luat măsurile necesare pentru pregătirea echipelor de intervenţie şi a utilajelor, precum şi pentru completarea stocurilor de sare şi de clorură de calciu pentru a acţiona rapid. Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat va interveni pe drumurile judeţene. În caz de nevoie, în situaţia în care manifestarea fenomenelor preconizate va pune în pericol viaţa oamenilor, se va lua măsura închiderii unor tronsoane de drum şi se va asigura informarea populaţiei cu privire la acest aspect.

Echipe de intervenţie din cadrul ENEL şi CEZ România sunt pregătite să intervină pentru a asigura alimentarea permanentă cu energie electrică în această perioadă.

expresb 1000x100
expres banat 1000x100 (2)
tmc 640
banner maxagro
celtic transilvania 1000x100px

În ceea ce privește Inspectoratul Școlar Județean, s-a decis că siguranța copiilor este prioritară, așa că directorii au mână liberă să decidă dacă starea vremii impune scurtarea sau suspendarea cursurilor. De asemenea, părinții care consideră că deplasarea până la unitatea de învățământ este dificilă, pot anunța absența copiilor de la ore.

Județul Caraș-Severin, împreună cu Mehedinți, Călărași și Constanța se vor afla sub incidența unui cod galben începând din această noapte, de la ora 23.00, până mâine, la ora 14.00. Sunt anunțate intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și temporar viscol.

Oamenii sunt sfătuiți să evite pe cât posibil călătoriile în perioada în care codul galben este în vigoare pentru a nu fi surprinși de zăpadă și viscol.

UPDATE, 17 ianuarie, ora 14.00

Codul galben rămâne în vigoare în Caraș-Severin, Călărași și Constanța. Meteorologii au prelungit atenționarea de vânt puternic și viscol până miercuri, la ora 10.00. Așadar, autoritățile rămân în alertă.

banner maxagro
tmc 640
banner maxagro
expres banat 1000x100 (2)