Aurel Miclea, fostul primar din Bozovici, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul director APIA, Romică Anculia, a mai făcut o victimă în deja ultra celebrul caz al fraudării fondurilor APIA Caraş-Severin. De data asta este vorba despre Aurel Miclea, fostul primar al comunei Bozovici, şi omul de afaceri Vasile Sauca.

Procurorii anticorupţie susţin că Romică Anculia, la data faptelor director al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (A.P.I.A.) Caraș-Severin, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, s-ar face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, complicitate la luare de mită, iar fostul primar Aurel Miclea, la data faptelor primar al comunei Bozovici, judeţul Caraş-Severin, pentru săvârşirea infracţiunilor de: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni și luare de mită.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şi oamenii de afaceri Vasile Sauca și Darius Eftimie Văcariu, pentru săvârşirea infracţiunilor de: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2011-2012, Romică Anculia și primarul Aurel Miclea au iniţiat constituirea unei asocieri în scopul săvârşirii de infracţiuni, la care au aderat ulterior și cei doi oameni de afaceri. Concret, membrii asocierii au urmărit atribuirea, de către primarul Aurel Miclea, în mod discreţionar, a unor contracte de concesiune a pajiştilor comunei Bozovici. Astfel, prin mijlocirea lui Romică Anculia, oamenii de afaceri Vasile Sauca și Eftime Darius Văcariu i-au remis edilului comunei Bozovici sumele de 135.000 de lei, respectiv 15.000 de lei.

Ca urmare a acestor înţelegeri, în data de 11 mai 2012, Aurel Miclea a redactat contractul de concesiune cu titlu gratuit avut în vedere cu Vasile Sauca, ce privea o suprafaţă de 365,62 ha păşune aparţinând comunei Bozovici.

Ca urmare a arestării preventive a lui Anculia, nu s-a mai încheiat şi contractul de concesiune a unor suprafeţe de păşune aparţinând comunei Bozovici cu Eftime Darius Văcariu.

„În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Miclea Aurel. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, ne-a declarat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.