Două prostituate din Reșița, condamnate în Anglia! Au păcălit și obligat zeci de tinere să vândă plăceri pe străzile din Liverpool! [FOTO]

Au plecat în Marea Britanie dintr-o sărăcie lucie, din celebra curte de la strada Traian Lalescu, dar în mai puțin de un an fetele s-au umplut de bani, s-au aranjat, și-au pus silicoane, și-au refăcut dantura, iar clienții au făcut coadă tot mai mare la ele. Pentru că „afacerea” mergea excelent, au atras în capcană mai mult de 20 de tinere românce, multe reșițence, pe care le-au obligat să se prostitueze.

Presa din Marea Britanie a anunțat că două prostituate românce au ademenit 22 de tinere în Liverpool cu promisiunea unor joburi decente, în restaurante, dar de fapt fetele ajungeau să se prostitueze. Cele două proxenete sunt Anda Berki și Loredana Timoș, scrie Daily Mail. Express de Banat a aflat că fetele sunt din Reșița și că au luat drumul Angliei în urmă cu vreo doi ani. Anda Berki are 26 de ani și, spun vecinii ei din curtea de pe Traian Lalescu nr.18, a lăsat acasă doi copii, unul cu probleme mari de sănătate. Acest copil bolnav i-ar fi dat dreptul pentru o locuință ANL, pe Calea Caransebeșului, de unde, își amintesc unii taximetriști, o plimbau aproape seară de seară în diferite locații. Semn că fata și-a făcut ucenicia în Reșița și abia apoi a plecat în Liverpool.

Loredana Timoș are doar 22 de ani, e din Reșița și a locuit o vreme tot în curtea de pe Traian Lalescu. Tânăra a avut mare succes printre englezi, spun vecinii din Reșița și asta pentru că, revenite la un moment dat pentru câteva zile acasă, cele două i-au lăsat pe toți cu gura căscată. „Erau îmbrăcate în haine de firmă, aveau lucruri scumpe, Anda avea silicoane, era clar că au foarte mulți bani. Când au plecat de aici erau printre cele mai sărace, abia aveau ce mânca”, a povestit unul dintre cunoscuții fetelor. În Liverpool, Anda și Loredana l-au întâlnit pe Alexandru Dorobanțu, care le-a ajutat să câștige bani frumoși. După un timp, toți trei s-au apucat să păcălească fete din România că le fac rost de joburi în restaurante din Liverpool. Pe aeroport, victimele aflau că, de fapt, urmau să se prostitueze. Două dintre fetele înșelate au reușit să scape și au alertat poliția. Printre acestea ar fi și Katy, tot o tânără din Reșița și chiar o minoră, Cristina. Aceasta ar fi povestit cu lux de amănunt polițiștilor cum i se aduceau clienți, iar în momentul de față se află tot în Anglia, fiind inclusă într-un program de reintegrare socială, fiind plasată într-o familie socială. Vecinii celor două proxenete vorbesc și despre alte fete din curtea de pe Traian Lalaescu care au prestat în Anglia pentru aceeași rețea, cum ar fi Denisa, dar în momentul destructurării rețelei au declarat că s-au prostituat de bunăvoie, fiind libere la această oră.

Blastingnews.com relatează că poliția i-a arestat pe cei trei români după un denunț al unui britanic ce a dat peste două fete de 20 și 24 de ani care i-au cerut ajutorul pe Oakfield Road în luna iulie. „Când ofițerii au ajuns în Oakfield, cele două tinere le-au povestit că împreună cu o fată de 17 ani au fost aduse din România de cei trei condamnați care le-au promis că vor lucra cu forme legale. Fetele au visat la un viitor mai bun, însă odată ajunse în Regatul Unit, visul s-a transformat într-un coșmar. Când au ajuns pe tărâm britanic, au fost duse într-o casă din Anfield, le-au fost luate pașapoartele și au fost trimise să se prostitueze”, spune detectivul șef John Webster.

Poliția i-a arestat pe cei trei români după un denunț al unui britanic ce a dat peste două fete de 20 și 24 de ani care i-au cerut ajutorul pe Oakfield Road în luna iulie. „Când ofițerii au ajuns în Oakfield, cele două tinere le-au povestit că împreună cu o fată de 17 ani au fost aduse din România de cei trei condamnați care le-au promis că vor lucra cu forme legale. Fetele au visat la un viitor mai bun, însă odată ajunse în Regatul Unit, visul s-a transformat într-un coșmar. Când au ajuns pe tărâm britanic au fost duse într-o casă din Anfield, le-au fost luate pașapoartele și au fost trimise să se prostitueze”, spune detectivul-șef John Webster. Cele două femei au reușit să fugă din casa de pe Oakfield Road, iar anchetatorii au găsit-o și pe cea de-a treia fată, în urma unei descinderi. Ancheta a scos la iveală și faptul că cei trei infractori foloseau un site pentru a atrage clienții și pentru a face publicitate serviciilor pe care le ofereau.

„Vreau să felicit cele trei femei pentru curajul de care au dat dovadă denunțându-i. Nici nu vreau să mă gândesc cât de înfricoșător a fost pentru ele tot ceea ce au fost nevoie să trăiască”, a mai spus detectivul șef John Webster pentru sursa citată.

Reșițencele Anda Berki și Loredana Timoș au fost condamnate la câte 3 ani de închisoare pentru sclavie modernă și exploatare sexuală a trei tinere femei, una dintre ele minoră. Ambele și-au recunoscut vinovăția. Alexandru Dorobanțu, cu care Anda Berki ar avea o relație, a scăpat cu numai 15 luni de pușcărie.