Aur pentru viitorul Reşiţei! Tinerele handbaliste de la Liceul „Traian Vuia“ sunt campioane naţionale! [FOTO/VIDEO]

explo 1000x200

Antrenate de Lucia Moruţ, handbalistele de la Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa, Ariana Pascal, Denisa Rotaru, Ioana Danilescu, Rebeca Babuțiu, Roxana Voina, Lorena Scurtu, Alessia Diaconescu, Oana Tote, Slagiana Radosavlevici, Rut Spiridon, Flavia Tîmpa, Patricia Gavriluța, Alexandra Urdei, Roxana Ilie, Rebeca Imbri și Maria Danda, au câştigat titlul de campioane naţionale în competiţia junioarelor IV!

Turneul final s-a desfăşurat la Reşiţa, timp de patru zile, în Sala Polivalentă şi în sala de sport a Liceului Teoretic Traian Vuia. Jucătoarele pregătite de Lucia Moruţ s-au calificat în finală după 6 victorii din 6 meciuri: 22-12 cu CSS Galați, 23-20 cu Corona Brașov, 21-15 cu CSO Tricolorul Breaza, 27-16 cu CSM Ploiești, 20-15 cu Torok Râmnicu Vâlcea şi 26-16 de CSM Miercurea Ciuc. În finala disputată azi, în Sala Polivalentă, „Traian Vuia“ s-a confruntat, pentru a doua oară în acest turneu final, cu Torok Râmnicu Vâlcea, pe care iar a învins-o, cu 16-15. Totodată, reşiţeanca Roxana Voina a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului.

Gepostet von Lucia Morut am Samstag, 16. Juni 2018

„Felicitări, prințesele mele! Astăzi s-a scris istorie pentru Reșița și județul Caraș-Severin, pentru că voi ați obținut această medalie de aur!!!“, le-a transmis antrenoarea Lucia Moruţ elevelor sale.

„A fost un meci foarte greu în finală. Toate meciurile acestui turneu au fost foarte grele, pentru că am întâlnit cele mai bune jucătoare ale României. Sunt foarte bucuroasă că fetele mele m-au ascultat și au pus în valoare aproximativ tot ceea ce am făcut noi la antrenamente. La această vârstă, este foarte greu, dar le mulțumesc foarte mult! Am o echipă ordonată și în teren și în afara lui. Fetele au dat din ele tot ceea ce au avut mai bun și au jucat cu dorință și devotament. Am câștigat o medalie de aur și nu știu dacă Reșița a mai câștigat vreuna de acest gen. Este o medalie muncită și le mulțumesc fanilor că au fost alături de noi. De asemenea, vreau să le mulțumesc organizatorilor și oficialităților din oraș. Reșița este un oraș mic, dar este cunoscut pe plan sportiv la toate nivelurile și la toate secțiile“, a declarat prof. Lucia Moruţ, la finalul competiţiei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157694927736242″]

Ne face o deosebită plăcere să consemnăm lotul de jucătoare care, deşi foarte tinere, reuşesc să scrie istorie pentru Reşiţa: Ariana Pascal, Denisa Rotaru, Ioana Danilescu, Rebeca Babuțiu, Roxana Voina, Lorena Scurtu, Alessia Diaconescu, Oana Tote, Slagiana Radosavlevici, Rut Spiridon, Flavia Tîmpa, Patricia Gavriluța, Alexandra Urdei, Roxana Ilie, Rebeca Imbri, Maria Danda. Fetele noastre de aur au primit trofeul şi medaliile de campioane de la viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica, acesta declarând: „Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei competiții și vreau să-i felicit pe toți cei care au participat. De asemenea, vreau să le felicit pe fetele noastre pentru prestația pe care au avut-o și pentru victoria din finală. Am fost încântat de determinarea, dăruirea și dorința de victorie arătată. De asemenea, vreau să o felicit pe profesoara Lucia Moruț, fără de care nu ar fi fost posibilă obținerea acestor rezultate”.

Turneul final s-a desfăşurat la Reşiţa ca urmare a deciziei Federaţiei Române de Handbal şi a fost organizat în colaborare de Liceul Traian Vuia Reșița și Liceul Banatul Timișoara, cu susținerea Primăriei Reșița, Consiliului Local Reșița, Consiliului Județean Caraș-Severin, Inspectoratului Școlar Județean, Direcției Județene pentru Sport Caraș-Severin, Asociațiilor Județene de Handbal Caraș-Severin și Timiș, precum și FRH.