Marian Apostol: „Au furat toţi, până când din România nu a mai rămas mare lucru!“

explo 1000x200

La doar o zi de la preluarea, săptămâna trecută, a mandatului de preşedinte al Lions Club Reşiţa Montană, liderul CNS Cartel Alfa Caraş-Severin, Marian Apostol, a avut o revelaţie publică: „Nepermis de uşor se poate întocmi un dosar penal în România!“.

Mesajul a fost transmis de Marian Apostol pe una din reţelele de socializare, la puţin timp după achitarea lui Sebastian Ghiţă – decizia nefiind definitivă – într-unul din procesele penale ale acestuia.

Intitulându-şi postarea „Unde cred că are dreptate PSD!“, Marian Apostol spune că „nepermis de uşor se poate întocmi un dosar penal în România! Este tot mai evident că multe dintre acestea au fost «construite» la comandă! Asta ar trebui să dea de gândit! Nu cumva atunci când legiuitorul a vrut să stabilească un echilibru, absolut necesar, între independenţa şi responsabilitatea magistraţilor, a sacrificat reponsabilitatea în favoarea independenţei!? Bun… înţeleg nevoia ca ei să fie protejaţi, dar cum mai protejăm oamenii de puterea lor excesivă! Acum… tare mi-este teamă că vom trece într-o alta extremă, deoarece, în România, echilibrul este caracteristica unui comportament foarte greu de atins… mai ales în politică!“.

Vinovaţi sunt toţi! 

După mitingul PSD-ALDE din 9 iunie, acelaşi Marian Apostol scria că îi este „greață de tot ce se întâmplă în România acestor zile“ şi că tare-i este teamă că va trebui să se obișnuiască a trăi cu acest sentiment.

„Dacă am arunca vina doar pe PSD, ar fi o greşeală. Vinovaţi sunt toţi cei care s-au folosit de puterea primită, în urma votului popular ori prin aranjamentele din spatele unor uși închise, sfidând regulile democrației şi ale bunului simț. Preocupaţi doar de propriile interese, aceştia au călcat în picioare destine umane și viitorul unui popor care merita o soartă mai bună. Timp de 28 ani, toţi cei perindați pe la tabloul de comandă al puterii au făcut dovada lichelismului, a dorinţei de parvenire, a cinismului şi indiferentei fața de tară şi popor, folosind în mod discreţionar, și doar spre propriul folos, butoanele puterii“, subliniază Apostol.

După revoluţie, mai spune liderul sindical, o mult prea lungă perioadă în care România era un fel de ţară a nimănui, decidenții politici, aflaţi la putere sau în opoziţie, au colaborat foarte bine burdușindu-şi buzunarele și conturile din bănci. „Nici unul dintre ei nu s-a gândit la popor, ci doar la cum să-şi conserve puterea politică, eventual să o transmită mai departe copiilor, pentru a face din ea un generator de putere economică pusă la dispoziția găștilor care în anul 1989, anul marilor noastre speranțe, într-o deplină cârdășie, au confiscat România. Ulterior, pe lângă aceştia s-au aciuat alţi indivizi adăpostiţi prin diverse instituţii care ar fi trebuit să asigure funcţionarea statului de drept. Astfel, o bună perioadă puterea executivă, puterea legislativă, puterea judecatorească, serviciile secrete, curtea constituțională, avocatul poporului, garda financiară și alte institutii de control au lucrat împreună cu puterea politică, girând nemernicia şi setea de putere a acestora cu preţul încălcării unor principii esenţiale pentru existenţa unei societăţi democratice, respectiv: Principiul separaţiei puterilor, al egalităţii, cooperării şi controlului reciproc. Şi aşa, împreună, au furat cu toţi până când din România nu a mai rămas mare lucru“.

Mai puţin pesimism, mai multă încredere în oameni

Marian Apostol a preluat de la Ovidiu Almăjan mandatul de preşedinte al Lions Club Reşiţa Montană. Liderul sindical va ocupa această funcţie timp de un an, când locul său în fruntea „leilor reşiţeni“ va reveni actualului vicepreşedinte, Ionuţ Burlacu-Luca. Iar apoi, în anul 2020, preşedinte ar urma să fie Daniel Surdu, în prezent consilier judeţean PNL.

„Vom încerca să fim în continuare o prezenţă activă în viaţa comunității resițene şi sper că, alături de colegii mei și cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reuși să participăm în mod constructiv la rezolvarea unora din problemele existente. De altfel, îmi afirm încă o dată convingerea că multe din problemele pe care le avem sunt rezolvabile printr-o participare mai responsabilă a cetăţenilor la proiectele oraşului, mai puţin pesimism şi mai multă încredere în oameni“, a spus Marian Apostol la scurt timp după preluarea preşedinţiei clubului cunoscut prin implicarea în acţiuni caritabile.