Au venit vaccinurile antigripale în Caraș-Severin. Puțin peste 2% din cât s-a cerut…

explo 1000x200

Eficienții și ultra harnicii de la Ministerul Sănătății au reușit să aducă în România prima tranșă de vaccin antigripal. Este vorba despre 19.000 de doze pentru toată țara, asta în condițiile în care numai județul Caraș-Severin a cerut 10.400 de doze de vaccin antigripal.

„Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin îi revine o primă tranșă de 247 de doze. Aceste doze de vaccin vor fi îndreptate, pentru început, către personalul medico-sanitar din secțiile de Terapie Intensivă și Neonatologie ale spitalelor, personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanță și face parte din echipajele de intervenție. Pentru celelalte categorii, vaccinul va fi asigurat cu ocazia primirii următoarelor tranșe”, transmite Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

„Uriașa” cantitate de vaccin repartizată județului Caraș-Severin reprezintă doar 2% din necesar și nu va ajunge la niciunul dintre pacienții asigurați, ci doar la personalul medical, care este și cel mai expus la îmbolnăviri.

banner 970 x 250