Au reapărut cazurile de COVID-19 la Maternitatea Odobescu din Timișoara! Patru cadre medicale, infectate!

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Focarul COVID-19 de la Maternitatea Odobescu, izbucnit la începutul pandemiei, a fost declarat oficial stins, în 11 mai, după ce nu a mai fost confirmat niciun caz. În această săptămână însă au reapărut bolnavii. Patru cadre medicale au fost confirmate cu infecție, dar situația este sub control, anunță conducerea unității sanitare.

Managerul Spitalului Municipal, de care aparține Maternitatea Odobescu, spune că virusul nu a fost transmis și pacienților, a fost demarată ancheta epidemiologică, iar 18 persoane au fost testate. Cele patru cadre medicale, confirmate cu infecție, sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase și sunt asimptomatice.

Nu avem niciun pacient pozitiv. Este vorba despre infirmiere de la blocul operator, de la Ginecologie, în cealaltă parte, nu în maternitate. Totul a început din weekend când una dintre asistente l-a sunat pe coordonatorul blocului operator și i-a spus că prezintă simptome susceptibile de coronavirus. Luni am testat-o pe asistenta respectivă, dar și pe cele 17 colege. Patru dintre ele au fost pozitive. Celelalte 14 colege sunt negative, dar le vom retesta spre sfârșitul săptămânii, atât pe ele cât și pe medicii care au intrat în contact cu ele”, a explicat pentru www.expressdebanat.ro, Dan Malița, managerul Spitalului Municipal.

În spital regulile sunt respectate cu strictețe, spune conducerea unității sanitare. Numărul de bolnavi COVID-19 din județul Timiș a tot crescut în ultima perioadă, a fost depășit pragul de 1.000 de cazuri și este posibil ca virusul să fi fost adus din comunitate.

„În spital au purtat echipamente de protecție pentru că avem protocoale bine stabilite. Cel mai probabil este vorba despre o transmitere comunitară. Sunt prietene și colege. Când pleacă din spital nu le putem controla dacă pleacă cu aceeași mașină sau nu. Insistăm să testăm toate pacientele care se internează pe secțiile noastre”, a mai spus Dan Malița.

publicitate ziar expresb 1000x100

Vă reamintim că, imediat după apariția primelor cazuri de coronavirus din județ, situația de la Maternitatea Odobescu din Timișoara a fot una delicată. Totul a pornit de la câteva cazuri de COVID-19 în urma cărora unitatea sanitară a intrat în carantină. Ulterior, numărul bolnavilor a explodat, iar la un moment dat s-a discutat despre aproximativ 35 de persoane infectate printre care și 10 bebeluși. Nou-născuții au fost retestați și doar unul a fost confirmat pozitiv. Alți doi bebeluși au fost diagnosticați în aceeași perioadă cu COVID-19. Cei doi nu făceau parte din primii 10, dar au fost născuți tot la Odobescu.

Situația a culminat cu schimbarea din funcție a șefei DSP Timiș, iar mai târziu și a managerului Spitalului Municipal, Olimpia Oprea, acesta fiind înlocuit cu Dan Malița.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/