Zilele Timișoarei, pe timp de pandemie! Vezi aici programul!

po 1000x100px (3)

Zilele Timișoarei vor fi marcate și anul acesta cu o pleiadă de manifestări, deși ne aflăm într-un an al limitării accesului la evenimente. Municipalitatea a pregătit un program cu acces de persoane limitat. Iată mai jos programul evenimentelor pentru Zilele Timișoarei, care încep chiar mâine:

Joi, 30 iulie, de la ora 19

În Parcul Rozelor va fi un spectacol folcloric susținut de: Ansamblul Timișul și invitați: Andreea Voica, Ionuț Fulea, Carmen Popovici-Dumbravă, Ion Drăgan, Dumitru Stoicanescu, Ansamblul Timișul Tineret: Anda Sabados, Alexandra Acs, Ana Maria Moldovan, Ana Gabriela Cote, Vlad Văcaru și Bianca Opariuc

Vineri, 31 iulie, de la ora 19

În Piața Unirii va fi un vernisaj al expoziției ,,Art United”. De la ora 20, în Piața Unirii vor avea loc concerte de muzică clasică, jazz și muzică ambientală. De la ora 21, în Parcul Rozelor, are loc un concert vocal – simfonic, în parteneriat cu orchestra și corul ,,Ion Românu” ale Filarmonicii ,,Banatul”, Gustav Holst va orechestra Suita pentru orchestră Planetele, dirijor fiind Cristian Macelaru și Iosif Todea. Invitat special la această ediție este Dumitru Prunariu.

Sâmbătă, 1 august, de la ora 10

În Piața Unirii va avea loc Teatru de păpuși – Compania Phantasiad. De la ora 19 sunteți așteptați în Piața Libertății la Bega Music Festival – Concursul de Interpretare si finala, unde va avea loc premierea tinerilor artiști câștigători. Vor susține în paralel recitale: Andreea Vlas și Dragos Moldovan. De la ora 20, în Piața Unirii au loc concerte de muzică clasică, jazz și muzică ambientală.

Duminică, 2 august, de la ora 10

În Piața Unirii, un nou spectacol Teatru de păpuși de la Compania Phantasia. De la ora 19, În Piața Libertății se desfășoară a doua ramură a Bega Music Festival – Concursul de Creație si premierea câștigătorilor. În recital vor fi: Dincolo de Ziduri și Pragu de Sus. De la ora 20, în Piața Unirii, de asemenea concerte de muzică clasică, jazz și muzică ambientală.

Luni, 3 august, de Ziua Timișoarei

De la ora 9, în Piața Petru Maior va fi o depunere de coroane la monumentul comemorativ consacrat colonelului Virgil Economu. De la 10:30 în Piața Unirii va fi un ceremonial militar – religios pentru marcarea celor 101 ani de la intrarea trupelor române conduse de colonelul Virgil Economu și instalarea administrației românești în Timișoara. Seara, de la ora 18, la Galeria Bastion, corp D, va fi verniajul expoziției ,,Ziua Timișoarei” al Asociației ,,Romul Ladea”. De la ora 19, în Piața Libertății va fi premierea concursului de artă fotografică ,,Timișoara Vibes”. De la ora 19:15 începe Festivalul ,,Blues pentru Timișoara”, unde sunt așteptați: Jazz a la Jais, Bega Blues Band & Cristina Bălan, Sir Blues Vali Racilă și Rareș Totu’s Midnight Sun. De la ora 20, zilele de sărbătoare se încheie în Piața Unirii cu premierea concursului de arte vizuale ,,Art United” și concerte de muzică clasică, jazz și muzică ambientală.

,,Menționăm faptul că toate evenimentele se vor derula cu respectarea cerințelor legale referitoare la măsurile de distanțare socială, cu respectarea numărului maxim de spectatori prevăzut de lege. Evenimentele vor fi transmise live pe pagina ,Evenimente Primăria Timisoara și tot pe această pagină se pot înscrie cei ce doresc să participe la evenimente, în limita locurilor disponibile”, a tranmis municipalitatea.