Au interzis fumatul ţigărilor de contrabandă!

Prinşi cu şpaga în buzunar cu ceva timp în urmă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş sunt acum foarte vigilenţi şi confiscă baxuri întregi de ţigări de la contrabandişti.

Oamenii legii de la frontiera cu Serbia au desfăşurat ieri o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări şi n-au avut prea mult de aşteptat până să tragă pe dreapta o maşină ticsită cu tutun pentru piaţa neagră. “A fost depistat un cetăţean român care transporta într-un autoturism cantitatea de 3.490 pachete de ţigări de contrabandă care urmau a fi valorificate pe raza judeţului Caraş-Severin. Un ehipaj al poliţiei de frontieră a oprit pentru control un autoturism marca “Opel Astra”, înmatriculat în Italia, care circula pe Drumul Judeţean 573A, despre care existau suspiciuni că ar putea transporta ţigări de provenienţă sârbească”, a precizat Alina Tănăsescu, reprezentantul Poliţiei de Frontieră din Caraş-Severin.


Şoferul, în vărstă de 32 ani,  a ascuns tutunul în valoare de 34.900 lei sub bancheta din spate şi în portbagaj. “Pe numele cetăţeanului român Vasile D. au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală. Autoturismul marca “Opel Astra”, înmatriculat în Italia, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor”, a mai declarat Alina Tănăsescu.