Marii „protestatari” au făcut-o lată

Deși reprezentanții sindicatelor au anunțat un protest astăzi în Centrul Civic, se pare că s-au lăsat păgubași. „Cartel Alfa” nu a reușit să strângă destulă lume care să își strige ofurile.

Deși acțiunea de astăzi se anunța a fi un mare protest, prin care muncitorii să ceară guvernanţilor rezolvarea problemelor cu care se confruntă, acțiunea de astăzi s-a rezumat la două minute de întâlnire în fața Instituției Prefectului, dar la distanță de ușile și jandarmii chemați să intervină în cazul în care spiritele s-ar fi încins. Doar că nu au avut spiritele cui să le potolească! Sindicaliștii și cei puțin peste 50 de protestatari prezenți au fost anunțați de către liderul Cartel Alfa, Mircea Cherteș, că evenimentul de astăzi nu este un miting de protest, ci ar fi o întâlnire pentru a le aminti guvernanților promisiunile făcute de aceștia, dar și principalele probleme care încrețesc frunțile bugetarilor.

După această scurtă prezentare a întâlnirii, oamenii s-au împrăștiat la casele lor și discuțiile au continuat în biroul prefectului, Silviu Hurduzeu. Pe lista promisiunilor ce se doresc a fi îndeplinite înainte de alegeri, se numără deblocarea posturilor bugetare și o atenție sporită, acordată dialogului social. „Am înțeles din comunicatul dumneavoastră de presă că principala problemă este legată de privilegiile dialogului social. Astfel, aștept de la dumneavoastră părerile și impresiile pe care, bineînțeles că, le voi trimite către minister”, le-a spus  liderilor de sindicat prefectul Silviu Hurduzeu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Am dori ca problemele noastre date în scris să ajungă la minister și sper să ne sprijiniți cu modificarea de urgență a legii dialogului social. Este o lege care trebuie rezolvată. Au fost niște promisiuni că ne veți sprijini și rugămintea noastră este să nu uitați de cele spuse”, a spus liderul sindical Mircea Cherteș.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631690925899″]