Au început reparațiile la Bastionul Theresia, aripa Primăriei Timișoara

reparatii bastion

Au început reparațiile la Bastionul Theresia, la aripa ce aparține Primăriei Timișoara. Trebuie înlocuite treptele de lemn rupte, dalele crăpate și refăcut spațiul verde.

Lucrările sunt coordonate de Centrul de Proiecte și sunt necesare intervenții majore pentru ca această parte a cetății fie repusă în circuitul cultural.

„Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a finalizat procesul de preluare în administrare a spațiilor din cadrul Bastionului Maria Theresia – aripa aflată în proprietatea Municipiului Timișoara – și demarează lucrările pentru pregătirea acestora pentru anul 2023, când Timișoara își va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii.

reparatii bastion 2

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Aceste spații reprezentative pentru oraș vor găzdui pe parcursul anului 2023 expoziții, rezidențe și alte evenimente din cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, urmând ca ulterior, începând cu anul 2024, să fie organizat un apel pentru a identifica consorții de operatori culturali care să asigure un program cultural constant, prin curatoriere”, a transmis Centrul de Proiecte.

Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008 – 2010, cu 10 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată de fonduri nerambursabile. De atunci nu s-au făcut reparații în spațiile care se întind pe o suprafață de aproximativ 1.500 metri pătrați

În partea opusă, a Consiliului Județean Timiș, reparațiile au fost făcute în 2022.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/