Pași pentru energie verde la Reșița!

parc fotovoltaic

După ce la sfârșitul anului trecut aleșii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru amenajarea unui parc fotovoltaic în zona IMR, municipalitatea face acum noi pași pentru conturarea investiției.

Primăria Reșița a scos la licitație serviciile de elaborare a proiectului tehnic și documentații pentru obținerea avizelor, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul desfășurării lucrărilor, pentru realizarea unui parc fotovoltaic. Obiectivul va fi amplasat pe un teren în suprafață de 300.000 de metri pătrați, în zona fostei fabrici de armament de pe Calea Timișoarei, și va avea o capacitatea de producere a energiei din surse regenerabile de cel puțin 20,12 MW putere instalată, cu o producție minimă de 28.406 MWh pe an.

Valoarea totală a investiției este estimată la 63,7 milioane de lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 februarie.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Proiectul este finanțat prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile la nivelul întreprinderilor, Obiectivul specific 11.2: Măsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autorităților administrației publice locale.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/