Au început lucrările la viitoarea maternitate de lângă Spitalul Județean din Timișoara

santier maternitate bega 1

După ce Consiliul Județean Timiș a predat, în urmă cu două săptămâni, amplasamentul pentru construcția viitoarei maternități a Spitalului Județean din Timișoara, muncitorii au demarat șantierul. La finalizarea lucrărilor, aici va fi relocată Clinica Bega. 

Șantierul va fi supravegheat de constructor, proiectant și dirigintele de șantier, reprezentantul CJ Timiș. Pentru buna organizare a acestuia, în containere au fost amenajate birouri și o sală de ședințe, anunță autoritățile județene.

De la momentul predării amplasamentului, muncitorii au împrejmuit terenul aferent construcției și au luat măsurile de organizare pentru șantier. Amplasamentul este liber de sarcini, are toate avizele necesare, iar constructorul crede că nu va întâmpina probleme.

CITEȘTE ȘI: Pot începe lucrările la noua maternitate a Spitalului Județean din Timișoara. CJT a predat amplasamentul

celtic transilvania 1000x100px

Noua maternitate va fi situată pe terenul dintre clădirea principală a Spitalului Județean și Casa Austria. Aici va fi relocată Clinica Bega. Banii pentru construcție, 28,5 milioane de lei, au fost atrași de CJT printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria. Noul spital este prevăzut cu terapie intensivă, compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică, săli de naşteri, bloc operator şi camere de gardă.

Potrivit directorului Spitalului Județean din Timișoara, aici vor fi aduse echipamente medicale în valoare de 3 milioane de euro, care vor fi achiziționate de CJT. 98% din această sumă va fi apoi rambursată din Fondul European de Dezvoltare Regională.